Na turné bude skoro rok. Zpěvák Justin Bieber míří do Prahy

ČTK ČTK
15. 11. 2021 19:07
Po sedmi letech se do Prahy vrátí kanadský zpěvák Justin Bieber. Nikoliv příští rok, ale až 12. března 2023 vystoupí v pražské O2 areně, kde představí letošní album Justice. Koncert v pondělí oznámila agentura Bestsport ze skupiny PPF, která největší českou zastřešenou halu provozuje.
Justin Bieber patří k nejúspěšnějším popovým idolům nového tisíciletí.
Justin Bieber patří k nejúspěšnějším popovým idolům nového tisíciletí. | Foto: Def Jam Recordings

Vstupenky budou v prodeji od tohoto pátku 19. listopadu dopoledne v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Bieber byl v Česku dosud jedinkrát, na stejném místě vystoupil v listopadu 2016. Tentokrát se vrátí u příležitosti celosvětového turné k albu Justice. Začne příští květen v Mexiku, zpěvák postupně absolvuje přes 90 večerů ve 20 zemích. Pražská zastávka bude jednou z posledních. Turné vyvrcholí v Polsku.

Na letošním albu Justice se sedmadvacetiletý Kanaďan, který zpívá od 14 let, vyznává z lásky k manželce i Bohu. Reflektuje náročné období, kdy kvůli vyčerpání, depresi, borelióze a dalším zdravotním problémům zrušil část turné, a také nechává zaznít hlas Martina Luthera Kinga.

Podle kritika Ondřeje Horáka sice Bieber na novince pěvecky vyrostl, ze životní krize se ale ještě nezotavil. "Deska Justice je stylisticky rozkročená. Osciluje od akustického soulu a synth-popu přes reggaeton a balady až ke křesťanskému rocku, místy lze dokonce zaslechnout prvky kytarové nové vlny. Nahrávka výrazně vsází také na renesanci disca," napsal na Aktuálně.cz.

Album vyšlo v březnu, jako nejstreamovanější debutovalo ve 117 zemích a zaznamenalo téměř 9 miliard streamů, vypočítávají pořadatelé pražského koncertu.

Justin Bieber patří k nejúspěšnějším popovým idolům nového tisíciletí, debutoval roku 2009 deskou My World, kterou vydal jako patnáctiletý.

Ve skladbě Hold On se Bieber pasuje do role posluchače či ochránce. | Video: Def Jam Recordings
 

Právě se děje

Další zprávy