Na koncertě Žbirky za velkého aplausu vystoupila Marika Gombitová

ČTK ČTK
16. 9. 2016 23:30
V zaplněné Tipsport Areně na pražském Výstavišti vystoupila v pátek jako host koncertu Mira Žbirky vystoupila Marika Gombitová. Populární zpěvačku, která je po autonehodě od roku 1980 upoutaná na invalidní vozík, přivítaly tisíce diváků dlouhotrvajícím potleskem ve stoje.
Miro Žbirka na koncertě v aréně na pražském Výstavišti
Miro Žbirka na koncertě v aréně na pražském Výstavišti | Foto: ČTK

Dojatá Gombitová zazpívala se Žbirkou duety V slepých uličkách a Nespáľme to krásne v nás, nakonec sama přidala svůj dávný hit Koloseum.

"Není to tak dávno, co jsme se symfonickým orchestrem vystoupili v O2 areně, a teď koncert s hudebníky s Abbey Road. To by mě nikdy nenapadlo. Ale že na koncert dorazí i Marika, to je skutečně ještě více, než si může člověk přát. Ještě na pódiu jsme Mariku poprosil, aby mě štípla, zda se mi to nezdá," řekl po koncertu Žbirka.

Gombitová, která v posledních patnácti let vystupovala jen sporadicky, bude hostem i dalších Žbirkových koncertů v rámci turné Road To Abbey Road v Ostravě, Bratislavě a Košicích. "Nepřestával jsem věřit, že to vyjde. Udržovali jsme spolupráci pořád, nahráli jsme několik písní, měli jsme i televizní vystoupení. Ale koncert, to je něco jiného," uvedl Žbirka, který bude naopak hostem jejího velkého narozeninového koncertu v říjnu, na kterém zpěvačka oslaví šedesátiny.

"Chybělo mi to, čemu se tak pěkně říká 'moje publikum'," uvedla pro slovenský deník Nový Čas Gombitová.

Se Žbirkou vystoupila nejen jeho kapela, která ho standardně doprovází ve složení Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman a Aleš Zenkl, ale i britská sekce. Tu tvořili Blair Cunningham známý zejména z kapely Paula McCartneyho, producent studia Abbey Road Rob Cass a Pearse MacIntyre. Všichni britští muzikanti se podíleli na vzniku Žbirkova alba Miro. Mezi hosty byl také dvorní textař kapely Cream Pete Brown.

Více než dvouhodinové vystoupení zakončil Žbirka skladbou Beatles All You Need Is Love a svým letitým hitem 22 dní.

 

Právě se děje

Další zprávy