Na brněnský letní festival přijedou kapely Modeselektor nebo Buty

ČTK ČTK
29. 5. 2021 18:36
Areál brněnského Bobycentra a bývalého stadionu za Lužánkami v létě ožije festivalem Pop Messe. Odložený první ročník se uskuteční 23. a 24. července, jak tento týden oznámili pořadatelé.
Berlínské elektronické duo Modeselektor.
Berlínské elektronické duo Modeselektor. | Foto: Birgit Kaulfuss

Loni festival zhatila pandemie, v letošek organizátoři věří. Kapacita bude kvůli opatřením proti šíření koronaviru limitovaná. Vstupenky zakoupené vloni zůstávají v platnosti, nových bude zatím v prodeji jen omezené množství.

"Vstáváme z popela zákazů a místních i mezinárodních omezení a těšíme se, že si užijeme festival v rámci možností tady a teď," říká dramaturg Tomáš Kelar.

Pop Messe má ambici pokrývat progresivní populární hudbu, včetně nových a hraničních žánrů, které jinak na českých festivalech nejsou dostatečně zastoupeny.

"Bohužel i nadále zůstává problémem, že ne všechny kapely mohou do České republiky ze zemí svého původu přicestovat. Přesto věříme, že se pestrý premiérový ročník Pop Messe zapíše výrazným písmem na festivalovou mapu a nabídne odvážnou dramaturgii nejen tento rok, ale i v následujících letech," doplňuje Kelar.

Mezi oznámené interprety patří elektronické duo z Berlína Modeselektor, kapela Buty, pařížská dvojice Acid Arab, experimentální hiphopové duo Syny z Polska, český Ventolin nebo provokativní estonský raper Tommy Cash.

Další jména organizátoři zveřejní v pondělí. Doufají ve zlepšení epidemické situace a jsou připraveni operativně reagovat na různé scénáře vývoje pandemie i související omezení.

V Brně se letos v létě uskuteční také třeba festival TrutnOFF BrnoON, který navazuje na tradici přehlídek v Trutnově na Královéhradecku. V plánu je i další ročník Maratonu hudby.

Track Gul l’Abi od pařížské dvojice Acid Arab, ve kterém hostuje izraelské sesterské trio A-Wa. | Video: Crammed Discs
 

Právě se děje

Další zprávy