Nahá Katy Perry i sprosté Pussy Riot. Podívejte se, kdo podporuje Trumpa a kdo Clintonovou

Karel Veselý Karel Veselý
7. 11. 2016 10:01
Americké prezidentské volby už jsou doslova za rohem, kampaně obou hlavních soupeřů jdou do finále a s nimi i aktivity podporovatelů obou kandidátů. Mezi nimi se tradičně objevuje celá řada slavných hudebníků, byť Hillary Clintonové ani Donaldu Trumpovi se nepodařilo zformovat tak silnou „kulturní frontu“, jako to dokázal před čtyřmi i osmi lety Barack Obama. Letošní vypjatá předvolební kampaň v sobě ale má něco specifického – kromě muzikantů otevřeně podporujících Clintonovou či Trumpa do ní zasáhli i ti, kteří vystupují proti kontroverznímu republikánskému kandidátovi, aniž by ale nutně museli také stát za Hillary. Podívejte se, na jaké straně barikády kdo stojí.
Lady Gaga
Lady Gaga | Foto: ČTK

Vzor pro dívky

„#HILLARY2016 Nic nemůže zastavit silnou ženu. VOLTE první ženskou prezidentku v historii. Zatřeste Amerikou, tato země potřebuje trochu rock n' rollu,“ vzkazuje na svém Twitteru zpěvačka Lady Gaga, která Hillary Clintonovou podporovala už od okamžiku, kdy ohlásila svůj vstup do primárek. V nedávném rozhovoru na BBC odmítla komentovat osobu Donalda Trumpa a prohlásila, že první prezidentka by mohla být velkým vzorem pro dívky.

Na sociálních sítích se za Clintonovou postavili třeba také Beyoncé s manželem Jay-Zem, který minulý týden vystoupil na její podporu na benefičním koncertě v Ohiu. Další kapelou, která zahrála pro Hillary, byli indierockoví The National nebo Bon Jovi.

 

Právě se děje

Další zprávy