Nahá Katy Perry i sprosté Pussy Riot. Podívejte se, kdo podporuje Trumpa a kdo Clintonovou

Karel Veselý Karel Veselý
7. 11. 2016 10:01
Americké prezidentské volby už jsou doslova za rohem, kampaně obou hlavních soupeřů jdou do finále a s nimi i aktivity podporovatelů obou kandidátů. Mezi nimi se tradičně objevuje celá řada slavných hudebníků, byť Hillary Clintonové ani Donaldu Trumpovi se nepodařilo zformovat tak silnou „kulturní frontu“, jako to dokázal před čtyřmi i osmi lety Barack Obama. Letošní vypjatá předvolební kampaň v sobě ale má něco specifického – kromě muzikantů otevřeně podporujících Clintonovou či Trumpa do ní zasáhli i ti, kteří vystupují proti kontroverznímu republikánskému kandidátovi, aniž by ale nutně museli také stát za Hillary. Podívejte se, na jaké straně barikády kdo stojí.
Our Fight Song
Our Fight Song | Foto: YouTube repro

Naše bojová píseň

V červenci už bylo jasné, že Hillary Clintonová bude kandidátkou demokratů, a na stranický kongres ji doprovodil klip s písní Our Fight Song, jehož vznik zorganizovala herečka Elizabeth Banksová. V coververzi písně Fight Song od country zpěvačky Rachel Plattenové se sešikovaly celebrity převážně ženského pohlaví a mezi nimi nechyběly ani zpěvačky Sia, Idina Menzelová nebo Mandy Moorová.

Z písně se měla stát neoficiální hymna kampaně, ale nesklidila zrovna vřelé přijetí. „Je jasné, že Clintonová nechce riskovat ztrátu potenciálních voličů, ale výsledkem je otřepaný, plytký produkt, který nahrává těm, kteří Hillary vidí jako krajně nudnou kandidátku,“ napsal například International Business Time. Není bez zajímavosti, že klip má na YouTube přibližně stejný počet plusových a minusových hodnocení, což nesvědčí o kladném přijetí písně.

 

Právě se děje

Další zprávy