Musíme odhlučnit, volá o pomoc klub 007

mip
9. 1. 2007 9:30
Praha - Agent Jejího Veličenstva je v pořádku. Na rozdíl od strahovského klubu se stejným označením a podobně důležitým posláním.
Moimir Papalescu and The Nihilists
Moimir Papalescu and The Nihilists | Foto: Václav Jirásek

Neméně populární Sedmička je v ohrožení. Klub 007 Strahov funguje od roku 1970 a na pódiu se za tu dobu vystřídalo těžko představitelné množství skupin a interpretů. V posledních patnácti letech se Sedmička stala domovem pro hiphopovou scénu, ale i pro okruh fanoušků punku, hard core a ska.

Odhlučnění prostoru ale nevyhovuje normám a koncerty musí končit ve 22 hodin. Klub potřebuje rekonstrukci, aby podmínky splnil, jinak hrozí i uzavření. Další měření je plánováno na březen.

7
7 | Foto: Aktuálně.cz

Klub funguje samostatně a nepobírá žádné dotace - stát jako přispěvatel je v Česku spíš špatný vtip - a provozovatelé na přestavbu nemají. Ke slovu tedy přišla svépomoc a spojenými silami s promotéry přišla na svět akce Týden pro 007.

Od úterý do konce týdne se koná série šesti koncertů kapel, které se rozhodly pomoci svou popularitou. Ostatně hodně z nich tvoří lidé, kteří mají Sedmičku spojenou s lety dospívání nebo prvním vystoupením před publikem. Některé ze skupin budou na Sedmičce vystupovat po mnoha letech, ale kupříkladu Tata Bojs vůbec poprvé.

Foto: United Island of Prague

První den je věnovaný hard core scéně a zahrají tu skupiny Gnu a Lvmen. První z nich patří do stáje vydavatelské a promotérské firmy Silver Rocket, která klub pravidelně využívá jako místo pro koncerty domácích i zahraničních kapel.

Ve středu se představí Moimir Papalescu and The Nihilists, kteří na Sedmičce odehráli svá první vystoupení; spolu s nimi vystoupí sólový projekt Moimira nazvaný Magnetic.

Foto: www.tatabojs.cz

Čtvrtek je asi nejočekávanější ze všech šesti dnů. Po téměř patnácti letech se na Sedmičku vrací Ecstasy of St. Theresa a spolu s ní tu vystoupí populární Tata Bojs. Obě skupiny už dávno vyprodávají daleko větší a reprezentativnější prostory, o to bude jejich společný koncert zajímavější.

Pátek je věnován punkové scéně a skupinám Flowers for Whores a Clou. V sobotu hrají Peneři stýčka Homeboye a v neděli hard core skupiny Thema Eleven a See You In Hell.

Celý výtěžek týdenní akce jde na rekonstrukci a vstupné je na všechny koncerty stejné, 150 korun. Benefiční akce probíhají i po republice; klubů je nedostatek a tak oblíbených a pověstných jako 007 ještě daleko méně.

 

Právě se děje

Další zprávy