MTV rozdávala ceny, tu hlavní získala Taylor Swiftová. Johnny Depp pobavil z pódia

ČTK ČTK
29. 8. 2022 8:50
Cenu americké televize MTV pro nejlepší hudební klip získala zpěvačka Taylor Swiftová za desetiminutovou verzi videa k hitu All Too Well: The Short Film. V dalších kategoriích uspěli písničkářka Billie Eilish, rapeři Jack Harlow a Lil Nas X, zpěvák Harry Styles, raperka Nicki Minaj nebo skupiny Red Hot Chili Peppers a Maneskin, což je vítěz loňské soutěže Eurovize.

"Myslela jsem, že by bylo zajímavé vám teď říct: moje nové album vyjde 21. října," oznámila Swiftová. Na sociálních sítích pak odhalila název projektu Midnights, který odvypráví příběhy 13 bezesných nocí z jejího života.

Taylor Swiftová přebírá cenu MTV.
Taylor Swiftová přebírá cenu MTV. | Foto: Reuters

Slavnostní večer se konal v neděli místního času v Prudential Center v Newarku v americkém státu New Jersey, píše agentura AP. Zahájil jej raper Jack Harlow, který na scénu "přiletěl" v maketě letadla a uvedl píseň First Class. Na pódiu se k němu přidala zpěvačka Fergie, někdejší členka skupiny Black Eyed Peas, která s Harlowem zazpívala svůj hit Glamorous.

Právě Harlow převzal první cenu show, a to za nejlepší spolupráci díky hostování v písni Industry Baby amerického rapera Lil Nase X. Cenu pro hudebníka roku získal španělsky rapující Portoričan Bad Bunny. Ocenění převzal před vyprodaným stadionem baseballového týmu Yankees v New Yorku, kde v tu chvíli koncertoval.

Anglický zpěvák Harry Styles vyhrál cenu album roku za Harry's House a jeho píseň As It Was získala ocenění pro nejlepší popový videoklip. Předávání se nemohl zúčastnit kvůli své show v newyorské Madison Square Garden. Titul píseň roku získal hit Happier Than Ever od Billie Eilish.

Nicki Minaj přijala cenu za avantgardní show, kterou podle MTV dostává za své umění, za hip-hop, jenž překonává bariéry, a za postavení světové superstar. Soška je pojmenována po Michaelu Jacksonovi. Minaj vzdala hold jemu, zpěvačce Whitney Houstonové a dalším slavným hudebníkům. Hovořila o důležitosti psychického zdraví. Za klip k písni Do We Have a Problem?, kterou natočila s raperem přezdívaným Lil Baby, získala i cenu v kategorii hip hop.

Kapela Red Hot Chili Peppers.
Kapela Red Hot Chili Peppers. | Foto: Reuters

Na pódiu se objevili také rapeři Eminem a Snoop Dogg a jako "globální ikony" kapela Red Hot Chili Peppers, která zahrála několik svých hitů. Jeden z jejích členů, Flea, hovořil o své lásce k lidským bytostem spolu se šváby, stromy a špínou. Bubeník Chad Smith věnoval cenu Tayloru Hawkinsovi, bubeníkovi skupiny Foo Fighters, který zemřel začátkem tohoto roku. "Věnuji to Taylorovi a jeho rodině," řekl. "Miluji je a chybí mi každý den," dodal.

V show se překvapivě objevil i herec Johnny Depp, který se v obleku astronauta vznášel nad publikem sotva tři měsíce po verdiktu v soudním procesu s bývalou manželkou Amber Heardovou, se kterou se vzájemně vinili z pomluvy. "Víte co? Potřeboval jsem tu práci," žertoval podle agentur devětapadesátiletý herec, snažící se znovu nastartovat svou kariéru. Později Depp vtipkoval, že je k dispozici "pro narozeniny, (židovský obřad) bar micva, svatby, buzení a cokoliv starého, co potřebujete".

Zpěvačka Madonna, která je s 20 výhrami nejoceňovanější umělkyní v historii cen MTV, se stala jedinou interpretkou, jež byla nominovaná v každém ročníku během pěti desetiletí udělování těchto hudebních ocenění: 69. nominaci si vysloužila za své 14. studiové album Madame X, poznamenala AP.

 

Právě se děje

Další zprávy