Mick Jagger zadarmo rozjásal Brazilce

BBC, ČTK, reuters, RiK
19. 2. 2006 2:18
Rio de Janeiro - Obrovské pódium s osmi videoplochami a šestnáct reproduktorových věží. UVNITŘ FOTOGALERIE .
Rolling Stones hráli v Riu de Janeiru
Rolling Stones hráli v Riu de Janeiru | Foto: Reuters

Právě takové vybavení měl koncert Rolling Stones v Riu de Janeiru, na který nakonec přišlo více než milion fanoušků. "Je to takový náš Woodstock," nechal se před koncertem slyšet jeden z fanoušků z Guatemaly.

Frontman skupiny a její zpěvák Mick Jagger pozdravil elektrizované fanoušky slovy "Hello Brasil" z obrovského pódia. Největší koncert ve své čtyřiačtyřicetileté historii zahájili "Stouni" klasickým hitem "It's only rock and roll". Kapela pak zahrála asi dvacet svých písní včetně Jumpin' Jack Flash a Satisfaction.

Dvaašedesátiletý Mick Jagger podle agentury Reuters na pódiu tančil a dováděl jako hubený teenager celé dvě hodiny.

PROHLÉDNĚTE SI FOTOGALERII Z KONCERTU V RIU.

Tisícovky lidí koncert sledovaly také z oken okolních domů a z lodí, které u pláže zakotvily speciálně kvůli koncertu. Také přilehlé ulice byly plné tisícovek lidí, kteří si z koncertu udělali důvod k oslavě. Rolling Stones hráli na nejslavnější pláži světa zdarma, koncert je součástí světového turné A Bigger Bang, s nímž vystoupí rockoví veteráni i v Česku.

Na akci dohlíželo více než 6 000 policistů. "Naštěstí se nic nestalo, bohu dík," řekl plukovník tamní policie Leonardo Tavares. Policie kvůli drobným přestupkům zadržela asi jen 250 lidí.

Více o organizaci koncertu se dozvíte ZDE.

 

 

Právě se děje

Další zprávy