Za lepší vzdělání žen. Michelle Obamová nahrála písničku s raperkou Missy Elliott

mad
18. 3. 2016 10:00
První dáma Spojených států zveřejnila píseň, která má podpořit vzdělávání dívek po celém světě. Všechny účinkující, mezi nimiž je například držitelka tří cen Grammy Kelly Clarkson nebo raperka Missy Elliott, se vzdaly honoráře, výdělky tak poputují na konto iniciativy Let Girls Learn, kterou Michelle Obamová založila.
Instagram Sophie Bush
Instagram Sophie Bush | Foto: https://www.instagram.com/sophiabush/

Michelle Obamová zveřejnila novou píseň pro charitu, na které se podílela řada amerických hvězd. V rámci aktivit v její organizaci Let Girls Learn (Nechte dívky, aby se učily) najala Missy Elliott, Kelly Clarkson, Chloe & Halle nebo Kelly Rowland.

Song napsala Diane Warrenová, která za sebou má úspěšné písně jako I Don't Want To Miss A Thing (1998) pro skupinu Aerosmith nebo Un-Break My Heart z roku 1996, kterou nazpívala Toni Braxton.

Warrenová popsala píseň jako "hymnu dívčí síly, která je jako song We Are the World s Lady Marmelade dohromady". Obsahuje hesla jako "Zůstaň navždy silná" nebo "Nenech si od nikoho nic líbit". Zpěvačky se vzdaly nároku na honorář. Píseň bude ke stažení na iTunes a veškeré výdělky půjdou na konto iniciativy Let Girls Learn.

Tato vládní organizace, kterou první dáma založila společně se svým manželem Barackem Obamou, se snaží zajistit vzdělání dívkám po celém světě. Na svých stránkách uvádí, že na zemi je 62 milionů dívek, které nechodí do školy. Další miliony školaček se snaží, aby dále studovat mohly.

Michelle Obama uveřejnila píseň v souvislosti s vystoupením na texaském hudebním a filmovém festivalu SXSW, kde ve středu pronesla řeč. Na místě ji podpořily Missy Elliott, Dianne Warren nebo herečky Queen Latifahová a Sophia Bushová, které moderovaly následující diskusi.

 

Právě se děje

Další zprávy