M.I.A. a Janelle Monae zpívají duet. Jako hologramy

Kultura Kultura
3. 4. 2014 17:19
Hvězdy současné popové scény spojí své síly a vystoupí v New Yorku a Los Angeles sólově, ale přesto společně v propagační kampani výrobce automobilů.
Janelle Monae a M.I.A.
Janelle Monae a M.I.A. | Foto: Audi

New York - Zpěvačky M.I.A. a Janelle Monae vystoupí společně živě - ovšem jako hologramy. Mají se objevit navíc na dvou místech současně - obě budou zpívat díky pokročilé projekční technologii na koncertu své kolegyně v New Yorku resp. Los Angeles. Pořadatelem show je automobilka Audi, která tak uvádí na trh nový model A3.

Společné vystoupení umožní podobná technologie, jaká byla k dispozici při koncertu rappera Tupaca Shakura v roce 2012 na festivalu Coachella.

Vystoupení zpěvačky M.I.A. na letošním Super Bowlu
Vystoupení zpěvačky M.I.A. na letošním Super Bowlu

Novinkou je propojení různých interpretů na vzdálenost tisíce kilometrů. M.I.A. totiž vystoupí sólově v Big Apple v New Yorku a její obraz bude přenesen v danou chvíli do Los Angeles, kde koncertuje ve stejném čase Janelle Monae. A naopak. Společně tak zazpívají v premiéře ve čtvrtek večer.

Podobné iluze už v minulosti použili také Gorillaz, Ol' Dirty Bastard a bývalý americký viceprezident Al Gore.

Minulý měsíc miliardář Alki David oznámil plány na světové turné hologramu zesnulé Amy Winehouse, které zatím ztroskotalo na jednání se zpěvaččinou rodinou.

 

Právě se děje

Další zprávy