Metalový festival Sonisphere se stěhuje do Prahy

Kultura ČTK Kultura, ČTK
13. 5. 2011 16:44
Nově jsou lístky jen na hlavní hvězdy: Iron Maiden a Korn
Iron Maiden zahráli v San Jose; na fotografii kytarista Dave Murray a basista Steve Harris.
Iron Maiden zahráli v San Jose; na fotografii kytarista Dave Murray a basista Steve Harris. | Foto: Reuters

Praha - Mezinárodní metalový festival Sonisphere se přesouvá z Milovic do areálu Výstaviště v Praze Holešovicích. Se skupinou Iron Maiden jako hlavním lákadlem tam vystoupí 11. června kapely Korn, In Flames, Kreator a Mastodon. mezi další účinkující patří The Sisters of Mercy, Kreator a Loaded.

Pořadatelé důvod změny neoznámili, ale dá se předpokládat, že letos vázne prodej vstupenek a hlavní město by mělo zajistit víc diváků. Kromě celodenních vstupenek nabízejí organizátoři nově i lístky jen na hlavní hvězdy večera - koncertní show Iron Maiden a Korn - platné po 19. hodině. Nejlevnější speciální vstupenka na stání bude v prodeji za 849 Kč.

V prodeji bude také limitovaná série 1000 vstupenek, které majitelům zaručí zároveň vstup na Sonisphere Festival ve Velké Británii v Knebworthu, kde hraje Metallica, Slipknot nebo Motörhead.

Putovní festival Sonisphere měl premiéru v roce 2009, kdy se role hlavního taháku zhostila zmíněná Metallica. Během června měl pět jednodenních zastávek po západní a severní Evropě a jednu dvoudenní právě v Knebworthu. Při loňské české premiéře akce se v Milovicích před 35 000 diváky představila "velká čtyřka" slavných trashmetalových kapel - Metallica, Megadeth, Slayer a Anthrax.

Model obřích putovních festivalů dává pořadatelům šanci vytěžit sestavu hvězd na velkém množství zastávek a snížit náklady na propagaci. Koncetrovaná jednodenní nabídka přitom působí velkolepě a postará se, že na jedno místo velké množství fanoušků. Na druhou stranu se zvyšují logistické nároky na rychlou přepravu a výběr vhodných lokalit.

Tuto módu odstartovala už na začátku 90. americká Lollapalooza, která na štaci po Severní Americe předvedla smetánku tehdejšího alternativního rocku. Když šéf festivalu Perry Farrell z Jane's Addiction odmítl pozvat Ozzyho Osbourna, založil si bývalý zpěvák Black Sabbath vlastní festival.

Více informací o české zastávce najdete na www.ticketpro.cz.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy