Metallica v Praze zahrála pro 70 tisíc lidí, znovu zazněl Jožin z Bažin

ČTK ČTK
18. 8. 2019 22:53
Americká kapela Metallica v neděli v pražských Letňanech na koncertu svého turné WorldWired Tour zahrála skladby ze své zatím poslední desky Hardwired...to Self-Destruct i staré hity. Vystoupení bylo vyprodané. Podle pořadatelů dorazilo přibližně 70 tisíc návštěvníků.
James Hetfield
James Hetfield | Foto: ČTK

Metallica začala skladbou Ennia Morriconeho Ecstasy of Gold z legendárního westernu Hodný, zlý a ošklivý. Produkci doprovázela projekce záběrů ze spaghetti westernu z roku 1966. Kapela pak nastoupila s písní Hardwired z alba ze svého desátého studiového alba Hardwired…to Self-Destruct vydaného v roce 2016.

V úvodu koncertu měli plné ruce práce pořadatelé, když museli zasáhnout proti několika neukázněným fanouškům, kteří se prodrali na plošinu určenou pro vozíčkáře. Další návštěvník se pokusil vylézt na lešení tribuny k sezení. Několik opilých lidí ochranka vyvedla z areálu.

Zpěvák James Hetfield během koncertu připomněl, že Metallica hraje už od roku 1981. "Mám nejlepší práci na světě," prohlásil.

Stejně jako loni v pražské O2 areně američtí rockeři zaujali, když zahráli a v češtině zazpívali song Ivana Mládka Jožin z Bažin. Skladbu na projekční ploše doplnily archivní záběry Ivana Mládka a Ivo Pešáka.

Koncert provázela velká dopravní opatření. V místě jeho konání nebylo k dispozici parkování. Městská hromadná doprava byla posílena. Od 6:00 do 24:00 hodin byly pro dopravu uzavřeny okolní komunikace.

Fanouškovské video z koncertu:

 

Právě se děje

Další zprávy