Metallica ruší turné v Austrálii, frontman Hetfield jde na odvykací kúru

ČTK ČTK
28. 9. 2019 10:29
Americká kapela Metallica zrušila turné v Austrálii a na Novém Zélandu. Její lídr James Hetfield nastoupil odvykací kúru, jak skupina oznámila na Twitteru. Fanouškům se za zrušení koncertů omluvila. Zpěvák a kytarista Hetfield se ze závislosti na alkoholu léčil už v předchozích letech.
James Hetfield.
James Hetfield. | Foto: Radek Ulehla

"Jak většina z vás zřejmě ví, náš kolega James bojuje se závislostí mnoho let. Nyní bohužel musel znovu nastoupit léčebný program," napsala Metallica na Twitteru.

"Přijedeme k vám, co nejdříve nám to zdraví a pracovní program dovolí. Dáme vědět hned, jak to půjde," uvedla skupina, která v Austrálii a na Novém Zélandu měla hrát příští měsíc.

Metallica též uvedla, že ji zrušení turné mrzí a že se moc omlouvá. "Vážíme si toho, že nás chápete a podporujete Jamese, a děkujeme, že jste součástí naší rodiny Metallica," uvedla na Twitteru slavná heavymetalová kapela, která minulý měsíc hrála pro 70 tisíc fanoušků v pražských Letňanech.

Nyní šestapadesátiletý Hetfield založil Metallicu v roce 1981 s bubeníkem Larsem Ulrichem, který v ní rovněž působí dodnes.

Metallica postupně získala miliony příznivců a její alba se stala jedněmi z nejprodávanějších. Největší ohlas získaly desky Master of Puppets z roku 1986 či takzvané Černé album z roku 1991. Zatím poslední studiovou desku skupina vydala před třemi roky.

 

Právě se děje

Další zprávy