Markéta Irglová se vdala za amerického baskytaristu

Kultura ČTK Kultura, ČTK
22. 7. 2011 13:26
Třiadvacetiletá držitelka Oscara to uvedla na Twitteru
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Zpěvačka a hudebnice Markéta Irglová se vdala za amerického baskytaristu Tima Iselera. Třiadvacetiletá držitelka Oscara to uvedla na svém účtu na Twitteru. "Chtěla bych se s vámi podělit o to, že už jsem nyní vdaná žena. Vzala jsem si toho nejkrásnějšího muže, jakého jsem kdy potkala," cituje Irglovou deník Blesk.cz.

Rodačka z Valašska žije v irském Dublinu. Oscara získala v roce 2008 společně se svým tehdejším životním partnerem, irským hudebníkem Glenem Hansardem, za píseň Falling Slowly, která zazněla v nízkorozpočtovém filmu Once.

Právě nízkorozpočtový muzikál přispěl k úspěchu jejich nekomplikovaných písní. Filmový příběh romantické lásky pouličního muzikanta a dívky z východní Evropy, v němž zazněla zlatou sošku oceněná balada Falling Slowly, nakonec přerostl i do reálného světa.

Oscar 2008: Glen Hansard a Markéta Irglová
Oscar 2008: Glen Hansard a Markéta Irglová | Foto: Reuters

A pak se dostal až do popkulturního pantheonu, když ho zaznamenal a podle tradice zparodoval seriál Simpsonovi. Konec romance, kterou svět sledoval v přímém přenosu, pak shodou okolností zmapoval dokument The Swell Season.

Žádný český muzikant se v posledních dvou dekádách nedočkal takového úspěchu ve světě jako Irglová. Kromě Oscara za nejlepší filmovou píseň a získala dvě nominace na Grammy, koncertovala na největších amarických festivalech.

S Hansardem se znala od třinácti, nejprve spolu jen koncertovali. Po partnerském rozchodu se třiadvacetiletá písničkářka vydala na sólovou dráhu s albem Anar, které vyjde v srpnu. Nový materiál představila zpěvačka v květnu na turné po České republice.

Čtěte také:
Oscary? Nejraděj vzpomínám na hraní Falling Slowly
Glen Hansard a Markéta Irglová se kýče nebojí
Hansardovi, Irglové i lidstvu skončila prima sezóna

 

Právě se děje

Další zprávy