Marilyn Manson přiveze novou desku

jps
21. 2. 2007 13:00
Praha - Androidní král dekadentní rockové bolesti chystá novou desku. V červnu ji přijede představit i českému publiku.

"Po dlouhých čtyřech letech tedy pošlou do světa Marylin Manson novou desku a zároveň při té příležitosti mají vyjet i na světové turné, během kterého vystoupí 13.června v Praze ve Veletržním paláci v Praze," říká Michal Rejzek z agentury D Smack U.

Vstupenky je možno zakoupit od 23.února 2007 v předprodejích síti Ticketpro a Ticketportal za 730 korun plus manipulační poplatky.

Nové album, které do Prahy Manson a jeho kapela přivezou, už je skoro hotové. Na zpěvákově webové stránce Marilynmanson.com vyšlo oficiální prohlášení, že práce na novince s názvem Eat Me, Drink Me je skoro téměř u konce. Bude to jeho první nahrávka od roku 2003, kdy Manson vydal The Golden Age Of The Grotesque.

Foto: marilynmanson.com

Přesné datum vydání zatím stanoveno nebylo; ale deska se má na pultech objevit ještě na jaře.Na jaře bude také turné. Název Eat Me, Drink Me by mohl mít tradičně obskurní mansonovské konotace, ale podle autora tomu tak není. Jde prý o paralelu na postavu Alenky Lewise Carrolla a jejich svět divů.

Marilyn Manson hodlá navíc hrát autora slavné Alenky ve filmu, ke kterému napsal scénář. Sám bude snímek i režírovat, nicméně o natáčení mluví už dva roky. Film, který označuje za umělecký horor, se má jmenovat Fantasmagorie: Představy Lewise Carrolla. Manson počítá s rozpočtem okolo 4,2 milionu dolarů.

Novým albem, zvukově prý jiným a ještě ambicióznějším, i připravovaným snímkem se Manson - jak přiznává - snaží natrvalo vymanit z role "pouze muzikanta".

"Jde o velmi svéráznou desku s vlastním postojem. Očekávám od ní opravdu hodně; podle mě se od ostatních alb liší emoční hloubkou a odlišným zvukem," tvrdí.

Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll, připravovaný film Marilyna Mansona.
Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll, připravovaný film Marilyna Mansona. | Foto: marilynmanson.com

Ten doposud nabízel mix tvrdých kytar s elektronikou i výrazné melodie, to vše servírované ve výrazné divadelní stylizaci nadívané dráždivými popkulturními odkazy a androgynní sexualitou. Tak to už před ním dělal Alice Cooper a Kiss a tak to mají fanoušci rádi.

Do Prahy asi dorazí bez manželky. Rozvádí se totiž s Ditou Von Teese, modelkou a další vyznavačkou stylizované dekadence.

 

Právě se děje

Další zprávy