Mamma Mia! Bond zazpívá Abbu v muzikálu

pra, BBC
9. 3. 2007 9:00
Londýn - Agent 007 Pierce Brosnan a Meryl Streepová se setkají ve filmové adaptaci úspěšného muzikálu, jehož jádro tvoří hity skupiny Abba.
Muzikál Mamma Mia
Muzikál Mamma Mia | Foto: Aktuálně.cz

O tom, že Brosnan bez váhání přijal příležitost zahrát si s dvojnásobnou držitelkou Oscara, informoval americký list Daily Variety, kterému se svěřil: "Hned jsem souhlasil, protože to znamená spolupráci s Meryl Streepovou." A nejen spolupráci, ale i možnost zazpívat si v duetu se slavnou herečkou takové hity jako S.O.S.

Natáčet se začne 25. června v Londýně a v Řecku. Snímek bude produkovat herec Tom Hanks se svou společností Playtone. Na filmové zpracování muzikálu dostala jeho autorka Judy Craymerová už několik nabídek, souhlasila však až s tou od Hankse - prý proto, že se jí líbilo, jak na plátno převedl hru Niy Vardalosové Moje tlustá řecká svatba.

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan | Foto: Aktuálně.cz

Čas je filmu víc než nakloněn. Původně alternativní retrohra na 80. léta je na vrcholu popularity a někdejší hvězdy diskoték i blyštivé oblečky znovu v kurzu. Posvětila to i trendů znalá Madonna, když je vysamplovala pro svůj hit Hung Up.

Na filmu Mamma Mia se produkčně podílejí i členové kapely Bjorn Ulvaeus a Benny Andersson. Když v roce 1987 přišla autorka muzikálu za Ulvaeusem s nápadem udělat představení, založené na hitech Abby, nejdříve odmítl, ale nakonec souhlasil. A dobře udělal, v Londýně slaví velké úspěchy.

Hlavní hrdinkou příběhu je mladá žena, která se snaží najít otce, kterého nikdy nepoznala. K radikálnímu kroku se rozhodně těsně před svou svatbou: na řecký ostrov, na němž byla vychována, pozve tři muže z matčiny minulosti, o nichž se dozvěděla díky jejímu deníku. Jedním z nich je i Pierce Brosnan coby Sam.

Abba
Abba | Foto: Aktuálně.cz

Představení je napěchované hity Abby ze sedmdesátých a osmdesátých let. Nechybějí songy The Winner Takes It All ,Super Trouper, Dancing Queen či Mamma Mia, po němž se muzikál jmenuje.

"Představení jsem viděl se svou rodinou, je úžasné, vrací vás přímo do 70. let. A navíc, vyrazit si na řecký ostrov s Meryl a zpívat ty hity prostě není co řešit," přidává Brosnan další důvody, proč roli ve filmu přijal.

V dramatu Evelyn sice zpíval irské lidovky, na jevišti zpíval i v začátcích své kariéry. Producenti snímku mu ale věří: Jsme si jistí, že mezi ním a Streepovou to bude jiskřit."

Muzikál Mamma Mia! měl premiéru v Londýně.
Muzikál Mamma Mia! měl premiéru v Londýně. | Foto: Aktuálně.cz

Představení Mamma Mia se začalo hrát v Londýně roku 1999 a od té doby prodejem lístků na celém světě vydělalo přes dvě miliardy dolarů, což jej řadí mezi nejúspěšnější muzikály všech dob.

Některé z nejpopulárnějších písní Abby se ještě předtím, než zazní ve filmu, objeví jako vyzváněcí melodie pro mobily. Jsou mezi nimi třeba Gimme Gimme Gimme, SOS a Ring Ring. Písně pro použití v mobilech vybrali Ulvaeus a Andersson. Nabízeny budou uživatelům sítí T-Mobile, Orange a Vodafone.

 

Právě se děje

Další zprávy