Lucerna Music Bar chystá koncerty na Výstavišti, Fléda na hradě Špilberk

ČTK ČTK
7. 6. 2020 11:19
Lucerna Music Bar a společnost Přehrady Fest zprovozní hudební scénu na Výstavišti v pražských Holešovicích. Provozovatelé brněnského klubu Fléda, který je kvůli koronavirovým opatřením zatím zavřený, na léto zase chystají sérii koncertů pod širým nebem na nádvoří hradu Špilberk.

Scéna Lucerna Music Baru na pražském Výstavišti představí Bena Cristovaa, Tomáše Kluse, kapely Mig 21, Horkýže Slíže, Monkey Business nebo Queenie. Sérii čtyř desítek akcí zahájí 23. června J.A.R., kteří v přírodním areálu vystoupí tři večery za sebou.

"Téměř po třech měsících půstu je načase vrátit hudbu do Prahy. Hudební produkce k létu neodmyslitelně patří a my jsme moc rádi, že ji můžeme lidem opět zprostředkovat. Tradiční klubové prostředí na léto vyměníme za sluneční paprsky a vítr ve vlasech," říká Michal Filip z Lucerna Music Baru.

Jeho festivalový areál vznikne v lesoparkové části Výstaviště. Návštěvníci si o letních prázdninách kromě hudebních vystoupení budou moci užít pohodovou atmosféru v zóně s občerstvením, slibují pořadatelé.

Kapacita areálu a bezpečnostní a hygienická pravidla mají být přizpůsobena aktuálně platným opatřením proti šíření koronaviru, jež stanoví ministerstvo zdravotnictví.

Podle aktuálního nařízení se koncertu pod širým nebem může zúčastnit do 500 lidí, od 22. června dokonce až 1000 lidí.

Provozovatelé brněnského klubu Fléda, který je kvůli koronavirovým opatřením zatím zavřený, na léto také chystají sérii vystoupení pod širým nebem. Na velkém nádvoří hradu Špilberk se od 9. do 17. července vystřídají kapely Poletíme?, Monkey Business, Chinaski nebo J.A.R.

Cílem je potěšit všechny generace a vyjádřit naději, že pro muzikanty, promotéry i fanoušky se vše postupně začíná vracet do normálu. Pro zahajovací večer pořadatelé vybrali brněnskou kapelu Poletíme? se zpěvákem Rudolfem Brančovským, jinak také uznávaným výtvarníkem.

Monkey Business na Špilberku vystoupí 10. července, o dva dny později následuje písničkář Tomáš Klus se svou Cílovou skupinou. Zazní novější písně z desky Klusymfonie i starší tvorba v dynamičtějším provedení s doprovodem kapely.

Jedna z nejúspěšnějších českých skupin Chinaski na hradě vystoupí 14. července. Dramaturgie nezapomněla ani na příznivce metalu, 15. července tak hradní zdi přivítají kapelu Škwor. O den později následuje Mig 21, což je skupina, která má v Brně věrné fanoušky. Loni vyprodala Flédu třikrát za sebou.

Série skončí 17. července koncertem desetičlenného ansámblu J.A.R. Akci moderuje brněnská stand-up komička Adéla Elbel.

Vstupenky se prodávají na každý koncert zvlášť, nelze pořídit permanentku na více večerů. Areál hradu se otevře vždy v 18:00, koncerty začínají ve 20 hodin.

Vyzkoušeli jsme skoro všechno, na léčení jsme ale nemuseli a každý se s tím popral sám, líčí Michael Viktořík a Oto Klempíř ze skupiny J.A.R. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy