Lou Reed se vrací do Berlina. Na DVD

kul
2. 12. 2006 11:00
New York - Sólové album z roku 1973 chce Lou Reed nabídnout i jako film.
Foto: www.loureed.org

Berlin, slavná depresivní deska, kterou natočil po odchodu z Velvet Underground, zatím nikdy nebyla kompletně předvedena v koncertní podobě.

Teď se to změní. Lou Reed koncepční album představí publiku na prosincových koncertech v New Yorku a poté lednových v Sydney. Výjimečnou událost na video zachytí americký režisér a výtvarník Julian Schnabel, autor filmů Basquiat a Než se setmí. Na filmu se bude podílet i jeho manželka Lola. 

Infobox
Autor fotografie: www.nndb.com

Nemá ovšem jít o prostý záznam koncertu, ale o svébytný příběh na pozadí hudby koncepčního alba, které vypráví příběh narkomanů v Berlíně. Hlavní role bude patřit francouzské herečce Emmanuelle Seignerové, která hrála v Polanského Hořkém měsíci a Deváté bráně. Na koncertě má zaznít i pět nových skladeb.

Množí fanoušci považují Berlin za jedno z nejlepších Reedových alb vůbec, ale čtyřiašedesátiletý hudebník má i jiné zájmy: v listopadu se podílel na instruktážním taj-či DVD s názvem Chen Taijiquan - Lao Jia Yi Lu & Straight Sword.

Na ukázku z taj-či videa se podívejte ZDE

Reed toto cvičení praktikuje už od osmdesátých let a svého mistra Ren Guang Yi často zve při koncertě na pódia. Pro video nahrál dvě zvukové stopy a doprovází je komentářem.   

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy