Letní scéna Lucerna Music Baru letos vyroste v pražském Braníku

ČTK ČTK
27. 4. 2021 17:22
Letní scéna pražského Lucerna Music Baru se z holešovického Výstaviště přesune do nového areálu v Braníku. Sérii koncertů zahájí 15. června kapela Chinaski, její první dvě vystoupení už jsou vyprodaná. Do září se na jevišti vystřídají kapely Mirai, J.A.R., Mig 21, Pražský výběr nebo Monkey Business a interpreti jako Ben Cristovao, David Koller či Paulie Garand.
Jedním z účinkujících bude Ben Cristovao, zatím poslední český reprezentant v soutěži Eurovize.
Jedním z účinkujících bude Ben Cristovao, zatím poslední český reprezentant v soutěži Eurovize. | Foto: LMB

"Doba covidová nás vyhnala z klubu ven. Paradoxně jsme si užili asi nejlepší léto za celou historii Lucerna Music Baru," říká majitel klubu Michal Filip. "Koncerty pod širým nebem mají velké kouzlo a už na prvních akcích jsme si říkali, že letní scéna nesmí zůstat jen světlým bodem v jinak škaredém roce, ale že bychom z toho měli udělat každoroční tradici," dodává vlastník Lucerna Music Baru.

Cyklus open air koncertů se oproti loňskému roku z Výstaviště přestěhuje do areálu Branických ledáren. "Hned vedle historické budovy ledáren se nachází nově revitalizovaný prostor, který upravíme na míru podle svých představ. Již máme připravený projekt a začínáme s prvními stavebními úpravami. Chceme, aby se náš areál stal takovou kulturně-relaxační zónou pro celou rodinu, která v Praze zatím stále chybí," avizuje Filip.

Kapacita a bezpečnostní i hygienická pravidla budou přizpůsobeny aktuálně platným pravidlům stanoveným ministerstvem zdravotnictví a krajskou hygienickou stanicí. Více informací pořadatelé zveřejní na webu, jako poslední koncert zatím na 13. září plánují vystoupení MTO Universal Praha.

Loni v přírodním areálu na holešovickém Výstavišti otevřela sérii koncertů Lucerna Music Bar Open Air kapela J.A.R. Areál, který vznikl na louce za Křižíkovými pavilony, na úvod vyprodala tisícovka povolených návštěvníků.

Koncerty v přírodní lokalitě s festivalovou vesničkou a odpočinkovými zónami se na Výstavišti konaly během letních měsíců. Vzhledem k tomu, že kvůli současné pandemické situaci je nemožná účast zahraničních kapel, organizátoři považují akci za "jakýsi návrat ke kořenům" Lucerna Music Baru.

Koncertování mi chybí, ale autokoncert byl jeden z nejlepších nápadů, jaké jsme kdy měli. Lidé jsou v autech anonymnější, více se projeví, říká Mirai. | Video: DVTV, Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy