Kam v červenci za hudbou? Festivaly uvedou klasiku i rock, přijedou Sheeran či Sting

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 6. 2019 11:24
Červenec skýtá jeden z nejbohatších hudebních programů za mnoho let. Kromě festivalů jako Colours of Ostrava, Rock for People nebo Sázavafest se uskuteční samostatné koncerty Eda Sheerana či Stinga, recitál operní hvězdy Ramóna Vargase, vystoupení interpretů staré hudby a reggae, raperů nebo dýdžejů. Vybíráme 26 hudebních tipů.
Největší hit Manic Street Preachers se jmenuje If You Tolerate This Your Children Will Be Next a pochází z roku 1998. | Video: Epic Records

Rock for People

4. až 6. července, Hradec Králové

Rock pro lidi, anglicky Rock for People, je od roku 1995 stálicí letní festivalové sezony. Začínal jako větší hudební večírek pro kamarády na atletickém stadionu v Českém Brodě s polorozpadlou tribunou. Posledních dvanáct let se již koná v areálu bývalého vojenského letiště v Hradci Králové, kam dojíždí až okolo 30 tisíc lidí.

Hlavními hvězdami letošního ročníku, který se uskuteční od 4. do 6. července, budou velšští rockeři Manic Street Preachers, skotská indierocková kapela Franz Ferdinand, která představí loňské album Always Ascending, britští Bring Me the Horizon nebo taneční kapela Rudimental, přijíždějící s novou nahrávkou Toast to Our Differences.

Dále dorazí švédští metalisté In Flames a kapely Kodaline, The Subways, God Is an Astronaut nebo posthardcorové Our Last Night, You Me at Six, The Amity Affliction či Flogging Molly.

Z domácích se představí Cocotte Minute, Mig 21 a Vypsaná fiXa. Ta se postaví na jedno pódium společně s orchestrem PKF - Prague Philharmonia.

 

Právě se děje

Další zprávy