Kam v červenci za hudbou? Festivaly uvedou klasiku i rock, přijedou Sheeran či Sting

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 6. 2019 11:24
Červenec skýtá jeden z nejbohatších hudebních programů za mnoho let. Kromě festivalů jako Colours of Ostrava, Rock for People nebo Sázavafest se uskuteční samostatné koncerty Eda Sheerana či Stinga, recitál operní hvězdy Ramóna Vargase, vystoupení interpretů staré hudby a reggae, raperů nebo dýdžejů. Vybíráme 26 hudebních tipů.
Na udílení cen Billboard vloni Sheeran v doprovodu irské skupiny Beoga zazpíval skladbu Galway Girl. | Video: Atlantic Records

Ed Sheeran

7. a 8. července, Letiště Letňany, Praha

Teprve osmadvacetiletý anglický písničkář Ed Sheeran se patrně stane jednou z hudebních senzací českého léta, až dva večery po sobě sám s kytarou zazpívá v pražských Letňanech dohromady více než 100 tisícům lidí. Vstupenky na druhý večer jsou stále v prodeji.

Zpěvák, který kombinuje akustický pop, folk, R&B či hip hop, již například čtyřikrát po sobě účinkoval na londýnském stadionu Wembley. Atraktivitu jeho pražských koncertů dle promotérů zvyšuje fakt, že Sheeran na turné vynechá okolní státy jako Polsko nebo Slovensko. Mezi návštěvníky tedy bude spousta cizinců.

Sheeran je čtyřnásobným držitelem Grammy, na kontě má také tři sošky Brit Awards. Obdržel Řád britského impéria, skládal songy pro kapelu One Direction či zpěvačku Taylor Swiftovou. Celosvětově prodal přes 26 milionů alb a 100 milionů singlů. Zatím vydal tři nahrávky, každou pojmenoval jiným matematickým znaménkem.

Své čtvrté studiové album nazvané No. 6 Collaborations Project, na němž spolupracoval s Eminemem, 50 Centem, Brunem Marsem či Justinem Bieberem, Sheeran pošle na trh 12. července, jen několik dnů po odjezdu z Prahy.

 

Právě se děje

Další zprávy