Kam v červenci za hudbou? Festivaly uvedou klasiku i rock, přijedou Sheeran či Sting

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 6. 2019 11:24
Červenec skýtá jeden z nejbohatších hudebních programů za mnoho let. Kromě festivalů jako Colours of Ostrava, Rock for People nebo Sázavafest se uskuteční samostatné koncerty Eda Sheerana či Stinga, recitál operní hvězdy Ramóna Vargase, vystoupení interpretů staré hudby a reggae, raperů nebo dýdžejů. Vybíráme 26 hudebních tipů.
Kombinace skladeb Castles Made Of Sand a Little Wing v podání Tucka a Patti. | Video: www.tuckandpatti.com

Bohemia Jazzfest

8. až 15. července, Praha, Plzeň, Liberec, Domažlice, Tábor a Brno

Putovní festival pořádaný jazzovým kytaristou Rudym Linkou je populární nejen pro kvalitní program, ale také proto, že nevybírá vstupné. Špičkoví světoví jazzoví hudebníci tak hrají zdarma na náměstích pro každého, kdo má zrovna cestu kolem.

Hvězdami letošního ročníku, který začne 8. července na pražském Staroměstském náměstí, budou devětasedmdesátiletý kytarista Ralph Towner, jenž vystoupí sólově, a čtyřiapadesátiletý rakouský kytarista Wolfgang Muthspiel.

K dalším významným účinkujícím patří italský klavírista Stefano Bollani s kvartetem nebo americké duo zpěvačky Patti a kytaristy Tucka. "Patti zpívá s energií Janis Joplinové a Tuck dokáže hrát jako Jimi Hendrix. A jsou z Kalifornie, kde hudba nemá žádné meze. V mnoha směrech jsou pro festival i pro letošní oslavu svobody perfektní volbou," uvádí zakladatel akce Rudy Linka.

 

Právě se děje

Další zprávy