Kam v červenci za hudbou? Festivaly uvedou klasiku i rock, přijedou Sheeran či Sting

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 6. 2019 11:24
Červenec skýtá jeden z nejbohatších hudebních programů za mnoho let. Kromě festivalů jako Colours of Ostrava, Rock for People nebo Sázavafest se uskuteční samostatné koncerty Eda Sheerana či Stinga, recitál operní hvězdy Ramóna Vargase, vystoupení interpretů staré hudby a reggae, raperů nebo dýdžejů. Vybíráme 26 hudebních tipů.
Please Tell Rosie je jedním z největších hitů Alleho Farbena. | Video: Ultra Records

Beats for Love

3. až 6. července, Dolní Vítkovice, Ostrava

Na festivalu taneční hudby Beats for Love, který vznikl roku 2013 a většinou eviduje přes 40 tisíc návštěvníků, letos vystoupí německý DJ a producent Alle Farben, autor hitů Supergirl, Please Tell Rosie nebo Bad Ideas, populárních v evropských rádiích.

Farben se představí na hlavní Love stagi hned ve středu 3. července v 16:00. "Chceme jít trendem, který je na Západě již běžnou praxí, a to tak, že hvězdy nevystupují jen v nočních hodinách, ale i přes den," vysvětluje pořadatel akce Kamil Rudolf.

O den později přijede známá tvář světového techna a elektronické hudby obecně. Z Německa dorazí čtyřiapadesátiletý Sven Väth, také nazývaný Papa Sven. Na hudební scéně se pohybuje od roku 1982. Byl členem kapely OFF a je autorem třeba hitu Electrica Salsa z konce 80. let minulého století.

 

Právě se děje

Další zprávy