Leonard Cohen oslaví osmdesátku novým albem Popular Problems

ČTK Kultura ČTK, Kultura
20. 8. 2014 23:05
Některé z písní nového alba už hrál kanadský básník a písničkář na turné k předchozí desce Old Ideas.
Leonard Cohen oslaví osmdesátiny novým albem. Koncerty zatím nechystá.
Leonard Cohen oslaví osmdesátiny novým albem. Koncerty zatím nechystá. | Foto: Reuters

Praha - Kanadský písničkář Leonard Cohen potvrdil, že mu v září, kdy oslaví 80. narozeniny, vyjde nové album Popular Problems. Bude obsahovat devět písní, z nichž zatím byl na ukázku zveřejněn song Almost Like the Blues: už nyní si ho může stáhnout každý, kdo si předem objedná celé album.

Cohen své třinácté studiové album vydá u příležitosti svých narozenin, které připadají na 21. září. Ve Spojených státech vyjde 23. září a v evropských zemích nejméně o den dříve.

Producentem nové desky je Patrick Leonard, jenž s Cohenem spolupracoval už na jeho předchozím albu z roku 2012 Old Ideas.

Šéf hudebního vydavatelství Columbia Records Rob Stringer řekl, že Cohen znovu "prolomil hudební hranice novou tvůrčí inspirací". "Těchto devět písní je prostě nádherných a inovativních a mají jedinečnou atmosféru," citoval Stringera magazín Rolling Stone.

Většina songů bude pro Cohenovy fanoušky novinkou, i když například píseň Born In Chains hrál už na svých živých vystoupeních v roce 2010, protože se nevešla na album Old Ideas, stejně jako Don’t Want To Break The Window či My Oh My.

Poslechněte si jeden z nových songů Leonarda Cohena Almost Like the Blues.
Poslechněte si jeden z nových songů Leonarda Cohena Almost Like the Blues.

Není jasné, zda písničkář a básník při příležitosti vydání alba vyrazí na turné. Naznačil ale, že letos už žádné koncerty neodehraje.

Popular Problems je Cohenovým druhým albem od roku 2008, kdy se vrátil na pódia po patnáctileté odmlce. Fanoušky na celém světě uchvátil koncerty, které trvaly i tři a půl hodiny. V rámci turné Old Ideas World Tour vystoupil loni v červenci také v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy