Lenny Kravitz se vrací do Prahy, příští rok zahraje v O2 areně

ČTK ČTK
16. 10. 2019 12:31
Americký zpěvák Lenny Kravitz vystoupí 30. června 2020 v pražské O2 areně. Stane se tak po více než dvou letech od jeho posledního koncertu v Česku, který se odehrál na témže místě. Vystoupení se uskuteční v rámci jeho plánovaného turné s názvem Here to Love.
Lenny Kravitz
Lenny Kravitz | Foto: Lukáš Bíba

Kravitz během své dvacetileté hudební kariéry našel zalíbení ve vlivech soulu, funku a rocku 60. a 70. let. Nahrál deset studiových alb a prodal přes 38 milionů kusů nosičů. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny Grammy a zároveň je nejčastěji oceňovaným umělcem za Nejlepší mužský rockový pěvecký výkon.

Prosadil se i jako herec - objevil se ve filmu Precious, v obou dílech kasovního trháku Hunger Games nebo ve snímku Komorník, který režíroval Lee Daniels.

Pětapadesátiletý Kravitz, jehož otec byl ukrajinsko-americký producent Sy Kravitz a matka bahamská herečka Roxie Roker, vedle hlavních a doprovodných vokálů ve studiu často hraje na kytaru, baskytaru, bicí, klávesy a perkuse.

V Česku naposledy vystoupil v červnu 2018, kdy představil své hity i písně z tehdy nového alba Raise Vibration. Koncert podle pořadatelů navštívilo 8000 diváků. Poprvé Kravitz v Praze zahrál v roce 1996 v hale na Výstavišti.

 

Právě se děje

Další zprávy