Grammy budou věnovány Davidu Bowiemu. Jeho památku uctí Lady Gaga

Magazín ČTK Magazín, ČTK
3. 2. 2016 14:25
Producenti slavnostního předávání hudebních cen Grammy se rozhodli, že letošní ročník věnují památce Davida Bowieho, který zemřel začátkem letošního roku. Hlavní osobností, která mu má vzdát hold, je extravagantní zpěvačka Lady Gaga.
David Bowie
David Bowie | Foto: ČTK

Zpěvačka Lady Gaga uctí památku zesnulého Davida Bowieho, který zemřel 10. ledna. Stane se tak 15. února na 58. ročníku předávání hudebních cen Grammy, píše server Entertainment Weekly.

"Už jsme měli domluvenou Lady Gaga na letošní show, když ale David zemřel – téměř ve stejný moment – věděli jsme, že musíme všechno změnit," řekl producent Grammy Ken Ehrlich pro New York Times.

Celou show budou prostupovat Bowieho písně a k oslavě hudebníka se přidá i Adele, James Bay nebo raper Kendrick Lamar. Lady Gaga je v letošním ročníku nominovaná v kategorii nejlepší píseň za skladbu Til It Happens To You.

Bowie se prosadil v roce 1969 albem Space Oddity. Skutečnou slávu mu přineslo v roce 1972 album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Zaujal nejen originálními rytmy, melodiemi a experimentováním s hudebními styly, ale také na svou dobu extravagantními kostýmy a maskami.

Zemřel dva dny po vydání svého 25. studiového alba Blackstar. 

David Bowie se stal prvním hrdinou jemných lidí. Idol těch, kteří nikam nezapadají, a přitom nevidí východisko v agresi, tvrdí publicista Pavel Turek. | Video: Pavel Turek
 

Právě se děje

Další zprávy