Kylie Minogue veze své nikdy nekončící diskohrátky

him
12. 5. 2008 14:45
Zpěvačka dnes večer vystoupí v Praze

Paříž - Popová zpěvačka Kylie Minogue v pondělí poprvé vystoupí v Praze. Její dávný hit Locomotion veze do metropole ve čtrnácti kamionech dokonalý stroj na zábavu a šatník plný kostýmů.

Australská superstar, která odstartovala turné minulé úterý v Paříži,  doplní v O2 Areně seznam pražských hvězd výpravného popu, na kterém už je Madonna i Gwen Stefani.

Do Prahy dorazila Kylie už v neděli a jestli nedávno na finálovém večeru britského X Faktoru zpívala duet se svěřencem své sestry, pak její "faktor" spočívá v tom, že umí vyvolat svůdnou představu světa jako nekončící módní přehlídky, diskotéky a teenagerských prázdnin na plovárně v jednom.

Foto: Reuters
Čtěte také:
Nesmrtelné diskohrátky princezny Kylie
Pohádka o Kylie má dobrý, ale nudný konec

Šňůra která propaguje nové album, je v mnohém zlomové. Už proto, že jde o první dlouhodobější zápřah od doby, co jí byla v květnu 2005 diagnostikována a poté operována rakovina prsu. Z toho důvodu musela odříct i lákavou nabídku a zkoušku zároveň: stát se hvězdou rockového Glastonbury.

Úspěšný boj s chorobou přidal blonďatému popkulturnímu symbolu i další rozměr v podobě velkého příběhu. Zafungovalo to už před koncem roku na předávání cen magazínu Q: publikum zpěvačku s účesem ve stylu Marylin Monroe přivítalo ovacemi vestoje a se slzami v očích.

Kylie Minogue - In My Arms

"Statečnost princezny popu i zvýšení povědomí o této nemoci" ocenila i francouzská ministryně kultury Christine Albanelová. V Paříži připnula na jejích 152 centimetrů metál, kterým z ní udělala rytíře francouzského Řádu umění a literatury, a přirovnala zpěvačku ke králi Midasovi -  protože stejně tak i ona "mění ve zlato vše, čeho se dotkne, od desek až po mikrošortky".

Kylie Minogue
Kylie Minogue | Foto: Reuters

Midas si myslel, že je nejchytřejší a nejlepší ze všech. I Kylie má důvod k pyšnění, že vždycky ví, jak se svým týmem namíchat současný střední proud. A navíc je stejně jako král je zapřísáhlým přívržencem Dionýsa.

Bezmála dvě a půl hodiny bude v O2 Areně zpívat na pódiu, které má být mnohem větší než to, které dovezla Madonna. Nabídne k tomu prý ty nejmodernější světelné efekty, taneční a laserovou show se spoustou mlhy, gejzíry i konfetami a kostýmy od Jean-Paula Gaultiera.

Čtyřicetiletá diskotéková křehotinka se na scéně drží už od hitu I Should Be So Lucky z roku 1987. V půli 90. let ji sice proslavil i duet Where The Wild Roses Grow s krajanem Nickem Cavem, ale jinak je spíš ikonou pro vyznavačky diblíkovitého princeznovství a módy; mít rád Kylie je stav vědomí.

Její kariéra sice na konci milénia lehce skomírala, ale na přelomu milénia ji oživil hit Can't Get You Out Of My Head a retro vlna ji dotlačila zpět mezi elitu. Kylie ke svým diskohrátkám přidala elektroniku i ohlasy starých muzikálů, zabalila to do kostýmů a úspěch byl na světě.

Tak se představila i na krátké comebackové šňůře Showgirl Homecoming plné převleků, ze které vznikla živá nahrávka.

Foto: Reuters

Při aktuálním turné hudebně dojde v souladu s novou deskou na elektro - "Budu eklektičtější!" - a  zazní i skladby, které se na desku X nevešly; samozřejmě nebudou chybět starší hity.

Během čtyř měsíců absolvuje zpěvačka v rámci cirkusu KylieX2008 Tour třiapadesát koncertů po Evropě. Prahu má v plánu hned jako pátou zastávku a zdá se, že se vyplatí: pořadatelé přidávali do prodeje další lístky a záhy varovali, že je skoro vyprodáno.

Album sice X chvílemi působí jako leták s několika hity nezbytný k tomu, aby se o zpěvačce a o její šňůře vědělo. Ale tak to dnes chodí. Bude to právě výpravná show, co přinese Kylie další slávu a zisky.

Možná by si měla dávat pozor, aby jí od toho následování trendů nevyrašila jiná Midasova charakteristika: oslí uši. Jisté nicméně je, že by si k nim pořídila hezký kostým i choreografii a že by se na to moc krásně dívalo.

 

Právě se děje

Další zprávy