Raper byl ve svých textech proti gayům, nesmí do Británie

mad
27. 8. 2015 16:36
Rapper Tyler musel zrušit svá vystoupení ve Velké Británii. Úřadům se nelíbí jeho starší texty, které údajně vzbuzují netoleranci vůči homosexualitě.
Tyler, The Creator
Tyler, The Creator | Foto: Incase, Wikimedia

Praha – Americký raper vystupující pod jménem Tyler, The Creator na svém twitterovém účtu oznámil, že kvůli svým údajně urážlivým textům má zákaz cestovat v následujících třech až pěti letech do Velké Británie. 

Zákaz je také důvodem, proč byla zrušena jeho čtyři plánovaná vystoupení. Manažer Christian Clancy popsal na síti Tumblr detaily. Tyler podle jeho slov obdržel dopis od státní tajemnice z oddělení pro vnitřní záležitosti státu, v němž jsou zmíněné šest let staré texty z alba Bastard.

"Tento typ textů od té doby již nenapsal," sděluje Clancy a dodává: "V dopise se dočteme, že jeho písně podporují netoleranci a násilí vůči homosexuálům nebo přispívají k nenávistným postojům, které se snaží podněcovat k teroristickým činům."

Manažer tvrdí, že člověk by neměl být "souzen" za slova, která řekl, když mu bylo 18 let. Připomíná, že Tyler byl v Británii během posledních pěti let více než dvacetkrát a nedošlo k žádnému incidentu.

Podle manažera jde o problém svobody slova, kdy je podle něj špatné trestat někoho za něco z minulosti, aniž by se vzalo v potaz, že se z Tylera stal jiný člověk. "Nezaslouží si poplácat po zádech za to, že si toho je vědom a učinil změny? Jaké poselství to vysílá?" ptá se Tylerův manažer.

Tyler je vedle Busty Rhymese a Snoop Dogga dalším raperem, kterého potkal zákaz vstupu do země. Tito hudebníci však nesměli do země vstoupit kvůli porušení zákona v USA.

 

Právě se děje

Další zprávy