Které české kapely pohnou v roce 2018 alternativní scénou? Punková síla Vole nebo melancholici Pris

Karel Veselý Karel Veselý
19. 2. 2018 7:30
Aktuálně.cz už popáté oslovilo pět desítek publicistů, promotérů a vydavatelů z klubové scény, aby tipli, kteří hudebníci letos touto scénou pohnou. Porotci tentokrát dávali přednost kapelám s českými texty (Dukla, Pris) a osobitou živou produkcí (Vole, Baro Chandel). Po čase se do centra pozornosti zase vrací experimentální elektronika (Anhedonik, Eva01, Spomenik). Zajímavostí je, že oproti ročníku 2016, kdy vládly jednočlenné projekty, získaly etos nejvíce hlasů kapely.
Video: YouTube / FairPriceMusic

Beps'n'Johnnies: Psychedelie ženskou optikou

Psychedelický rock šesté a sedmé dekády, garáž a postrock. Beps'n'Johnnies (poslechněte si je zde) ale mohou vsadit hlavně na osobnost frontwoman Báry Pokorné. Debutové EP Screw Loose Girl z loňského listopadu funguje jako její zpověď.

Materiál s kapelou natáčel Rhys Braddock z Metronome Blues a na EP se podílel i Václav Havelka z Please the Trees, což jsou dobré stylové úběžníky Beps'n'Johnnies. Skvělá pověst provází i jejich koncerty, kterých teď určitě bude víc a víc.

"Beps'n'Johnnies staví na desítky let starých psychedelických základech, ale přesto působí svěže a aktuálně. Nechybí jim sebevědomí a zejména zásluhou Báry Pokorné ani výrazný sex-appeal. Suverenita, skvělé muzikantské výkony a kozačky, tohle na mě zabírá," říká Zdeněk Neusar z Besedy u Bigbítu a portálu Frontman.cz. 

Pro Beps'n'Johnnies hlasovali:
Antonín Kocábek (nezávislý publicista), Zdeněk Neusar (Beseda u Bigbítu, Frontman.cz.), Václav Havelka (kapela Please the Trees), Michal Pařízek (Full Moon)

 

Právě se děje

Další zprávy