Koncerty na začátku března, které vám nesmí uniknout

Adam Pešek
29. 2. 2012 4:47
Začátkem března v Praze budou hrát M83, Wino, dEUS nebo Soap & Skin
Foto: Aktuálně.cz

M83
Koncepční elektropopová dvojdeska Hurry Up, We´re Dreaming figurovala ve většině žebříčků nejlepších desek za uplynulý rok a o zasloužilosti tohoto postavení se francouzský muzikant Anthony Gonzales pokusí přesvědčit i Prahu. Nahrávání zmíněné studiové desky zabralo tři roky a jako u většiny nahrávek M83 jí dominuje masivní elekronický zvuk doprovázený jemným vokálem.
4. března, Praha - Lucerna Music Bar, 550 Kč

Wino
Scott Wino Weinrich svými kapelami The Obsessed, Saint Vitus nebo Spirit Caraven vyšlapal cestu pro celou generaci doom a stoner metalových kapel a výrazně tak ovlivnil současnou podobu tvrdé hudby. Stárnoucí chlapík ale na svých dvou akustických deskách působí podstatně sympatičtěji a tuhle tvář prezentuje i na aktuálním evropském turné s německým písničkářem Connym Ochsem.
4. března, Praha - Klub 007 Strahov, 200 Kč

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Richard Teitelbaum a Ralph Samuelson
Skladatel a hudebník Richard Teitelbaum, který v minulosti spolupracoval například s Johnem Cagem nebo Philipem Glassem, společně s virtuózním hráčem na japonskou flétnu shakuhachi Ralphem Samuelsonem a českým tablistou Tomášem Reindlem představí svůj jedinečný elektroakustický projekt. Během koncertu pak zazní současná i tradiční hudba pro nepříliš známý nástroj shakuhachi.
5. března, Praha - Divadlo Archa, 190 Kč

dEUS
dEUS jsou první belgická kapela, která se dokázala mezinárodně prosadit, a jejich aktuální deska Keep You Close bývá společně s The Ideal Crash z roku 1999 označována za jejich vůbec nejlepší. Křehké romantické texty s jemnými alternativně rockovými melodiemi dokáží strhnout, aniž by se jednalo o výrazné hity a podobně se bude chtít kapela prezentovat i na české zastávce aktuálního evropského turné.
6. března, Praha - Meetfactory, 615 Kč

Soap & Skin
Festival experimentální hudby Stimul přechází do intimnější polohy a přiváží křehkou rakouskou písničkářku Soap & Skin. Muzikantka s vlastním jménem Anja Plaschg ve své tvorbě spojuje klasické písničkářství s elektronickými experimenty, poznávacím znamením pak je subtilní vokál a z elektroniky vystupující klasický klavír.
6. března, Praha - Divadlo Archa, 290 Kč

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Toxique
Křest desky Tips For Grown Up Kid by měl být jakýmsi vyvrcholením šňůry večírku, jež populární kapela s výraznou zpěvačkou Klárou Výtiskovou v čele v posledních měsících absolvovala. Výrazně pak chystanou nahrávku poznamenal DJing, jemuž se Toxique v poslední době na svých koncertech věnují.
7. března, Praha - Lucerna Music Bar, 190 Kč

Der Blutharsch
Název festivalu Nová alternativa je pro jeho následující štaci opravdu příznačný. Pod schody sedmého bloku strahovských kolejí se totiž představí svérázný projekt Der Blutharsch, který v sobě s písničkářskou náturou mísí podivný psychedelický rock a ještě divnější martial industrial. Neméně zajímavé pak bude i vystoupení temného ambient-industriálního projektu Deutch Nepal.
8. března, Praha - Klun 007 Strahov, 450 Kč

Reed, Lavash, Merta
V rámci jednoho večera se představí hned tři velmi odlišní písničkáři. Dan Reed, zakladatel kapely The Dan Reed Network, je charakteristický jednoduchými melodiemi a míří na posluchačovy city. Justin Lavash, který doprovázel Lenku Dusilovou na poslední desce Baromantika, je obdivován pro mistrnou instrumentaci a silný hlas. Renesanční osobnost Vladimíra Merty se pak řadí mezi vůbec nejzajímavější české písničkáře.
8. března, Praha - Klubovna 2. patro, 150 Kč

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy