Koncerty na přelomu roku slibují swing, pop i rock

TD
7. 12. 2011 13:12
Většina českých skupin a zpěváků vyjíždí na vánoční koncerty, leden přinese operu i metal
Foto: Aktuálně.cz

Čechomor
Pražská skupina zaměřující se na zpracování lidových písní si na české hudební scéně již dávno vydobyla pevné místo. I když skupina pod jiným názvem fungovala už od roku 1988, přelom v kariéře Čechomoru nastal až v roce 2001, kdy pětice muzikantů získala tři prestižní hudební ocenění Anděl.
10. prosince, Liberec - Divadlo F. X. Šaldy

Lucie Bílá
Nejpopulárnější česká zpěvačka, kterou si zamilovaly statisíce fanoušků, se vydává na své tradiční vánoční turné, během kterého navštíví dvanáct různých měst. Na koncertech bude propagovat své třikrát platinové CD s názvem Bílé Vánoce. Lucie Bílá plánuje kromě Prahy zazpívat také v Kladně, Kutné hoře, Děčíně či Zlíně.
10. - 22. prosince, 190 - 990 korun

The Plastic People of the Universe
Legendární undergroundová skupina The Plastic People of the Universe vydává novou desku a tentokrát se jedná o živou nahrávku. Fanoušci se mohou těšit na průřez tvorbou neobyčejné kapely a poslechnout si jak písně z prvopočátků jejich fungování, tak i nejnovější skladbu z roku 2009.
14. prosince, Praha - Palác Akropolis, 204 korun

Helena Vondráčková a Michal David
Ikony české populární hudby Helena Vondráčková a Michal David se sejdou na vánočním koncertě v Praze. Bývalá členka nezapomenutelného uskupení Golden Kids a popový král společně zazpívají nejen největší české hity, ale i několik nových skladeb.
18. prosince, Praha - Palác Lucerna, 290 - 5000 korun

Pavel Šporcl a Gipsy Way Orchestral
Pavel Šporcl patří mezi nejznámější české houslisty a momentálně se plně věnuje projektu Gipsy Way, ve kterém se spojuje jemnost a elegance houslí s živelností slovenské cikánské cimbálovky Romano Stilo Ensemble. Pro nové turné Pavel Šporcl přizval symfonický orchestr, který na originální projekt navazuje.
19. prosince, Praha - Palác Lucerna, 200 - 929 korun

Ondřej Havelka a Melody Makers
Oblíbený swingový zpěvák, herec a neobyčejná osobnost. To je Ondřej Havelka, který společně se skupinou Melody Makers vystoupí na speciálním vánočním koncertě. Kromě čistého swingu na návštěvníky čeká několik zvláštních hostů, kteří ještě více ozvláštní koncert uspořádaný na počest nedávno zesnulého swingaře Jiřího Traxlera.
11. prosince, Praha - Palác Lucerna, 320 - 590 korun

Jonas Kaufmann
Již poněkolikáté pražské sály rozezní nezapomenutelný hlas charismatického tenora. Po celém světě je Kaufmann uznáván jako jedna z nejzářivějších hvězd opery a jeho hlas mu vysloužil několik prestižních ocenění. Na koncertě ve Smetanově síni doprovodí Jonase Kaufmanna symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK, který bude řídit německý dirigent Jochen Rieder.
8. ledna, Praha - Obecní dům, 2995 - 4995 korun

Tarja Turunen
Výjimečná zpěvačka, která boří mýty o ženském hlase v metalu, zavítá v lednu 2012 do Zlína. Pozornost na sebe upoutala v kapele Nightwish, ze které však v roce 2005 odešla a poté se věnovala výhradně sólové dráze. Dosud jí vyšly dvě alba Henkays Ikuisuudesta (2006) a My Winter Storm (2007).
13. ledna, Zlín - Sportovní hala Euronics Zlín, 590 korun

 

Právě se děje

Další zprávy