50 koncertních tipů na rok 2019: Metallica, Dylan, Rattle, jazz, klasika a další

Kultura Kultura
1. 1. 2019 16:31
Jak bude znít rok 2019? Na pódia se vrací sestava Dunaj i písničkář Karel Plíhal. Kapela Algiers či zpěváci Passenger a LP se pokusí zopakovat úspěch ze svých vystoupení na ostravských Colours. Francouzská šansoniérka Zaz zapěje španělsky. A s desítkami tisíc posluchačů se rozloučí Elton John, KISS nebo Slayer. Napříč žánry vybíráme 50 koncertů.
Singl z nového alba nazvaný If You Wanna Love Somebody hrál Odell vloni v anglické talkshow Grahama Nortona. | Video: BBC

Tom Odell

23. ledna, Forum Karlín, Praha

Tři čtvrtě roku poté, co se svým kvartetem účinkoval na hlavním pódiu letního festivalu Metronome, se do Prahy vrací osmadvacetiletý britský písničkář a klavírista Tom Odell. Debutoval roku 2013 albem Long Way Down, z něhož klip k největšímu hitu Another Love - pracujícího se zvukem klavíru, smyčců a emotivních sborových vokálů - jen na YouTube vidělo téměř 190 milionů lidí.

Dnes už je Odell autorem tří desek. V pražském Foru Karlín bude hrát z té poslední, v říjnu vydané Jubilee Road, kde hostují dechová sekce i doprovodní vokalisté.

 

Právě se děje

Další zprávy