kNot Photogenic se předvedou světu

Ondřej Stratilík
8. 2. 2006 9:30
Praha - Akropolis, čtvrtek: projekt kNot Photogenic se vůbec poprvé představí naživo.

Boris Carloff, MC Bob Mustard a Charlotte Fairman aka Little Miss Late. Tito tři tvoří "kapelu" kNot Photogenic, která na sklonku loňského roku vydala debutové album Underexposed, plynoucí na vlnách inteligentní taneční hudby. Zítřejší první vystoupení bude zároveň jeho křestem.

Boris Carloff i Charlotta jsou v Česku známí. Carloff jako remixér a producent lámaných tanečních skladeb, Charlotta nejdřív jako zpěvačka houseových pionýrů Wubble-U, nyní kapely Ohm Square (Charlie One) a příležitostně jako MC v DJských setech. Dvojici doplnil Angličan Mustard, reprezentant generace vokalistů, kteří už nevyrostli na divokých tanečních akcích konce 80. let.

Foto: xProduction

Pod hudebními podklady projektu kNot Photogenic je podepsán Carloff; Mustard a Charlie stojí za hlasovým doprovodem. Charlie zpěvem usměrňuje hudbu a Mustardovu dechberoucí rapovou deklamaci do klidnějších dimenzí; tím však nijak nebrání k tanci vybízejícím beatům.

Carloff se nespolehl jen na čistou, surovou elektroniku; do aranží přidává akustickou kytaru, jindy třeba sampl skladby Tomáše Kočka, nejvýraznějšího představitele "moravské world music".

Živé vystoupení však určitě posune jejich tvorbu ještě dál; u obdobných konceptů to bývá dobrým pravidlem. První příležitost k posouzení výsledku je tedy tento čtvrtek od 19:30 v pražské Akropoli.

Cosi ostatně napovídá, že kNot Photogenic vystoupí ve speciální formaci: doplní je Marek Vlček za bicími, Martin Šebestík s kytarou a basou, MC RI-RA a irský folklorní kytarista Al Duke A Blaggard.

 

Právě se děje

Další zprávy