Klub Bataclan, ve kterém islamisté zastřelili 90 lidí, otevře. Zahraje v něm Sting

ČTK ČTK
4. 11. 2016 11:10
Pařížský klub Bataclan se po loňském krvavém útoku islamistů znovu otevře v sobotu 12. listopadu. Slavnostní obnovení provozu zahájí koncert zpěváka Stinga. V plánu jsou i vystoupení kapely Eagles of Death Metal a zpěváka Peta Dohertyho.
Foto: Aktuálně.cz

Britský zpěvák Sting otevře svým koncertem 12. listopadu pařížský klub Bataclan, ve kterém před rokem zemřelo kvůli teroristickému útoku 90 lidí. Uvedl to web listu Le Parisien.

Sting bude prvním umělcem, který v klubu vystoupí rok po teroristickém útoku, jenž v místním hudebním sále loni 13. listopadu zabil 90 lidí a desítky dalších zranil. Výtěžek z koncertu dostane sdružení obětí a pozůstalých, oznámil bývalý frontman kapely Police na svém webu.

Druhý den se u Bataclanu uskuteční pietní shromáždění, při němž podle francouzských médií bude odhalena pamětní deska. Ceremoniálu v den výročí útoku se kromě příbuzných obětí zúčastní zřejmě i členové americké skupiny Eagles of Death Metal, jejíž představení masakr přerušil.

Na středu 16. listopadu je naplánováno vystoupení britského rockera Peteho Dohertyho, o němž se původně předpokládalo, že bude prvním účinkujícím ve znovuotevřeném klubu.

Při večerních atentátech 13. listopadu 2015 zabili v Bataclanu tři islamističtí útočníci 90 lidí. Takřka souběžně zavraždili jiní islamisté na sportovním stadionu a ve dvou pařížských restauracích dalších 40 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy