Klipy: Lenny Kravitz slaví 20 let vlády lásky

Pavel Turek, tur
10. 10. 2009 10:00
Nová videa Uffie, The Dead Weather a Raveonettes
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Lenny Kravitz v jednom rozhovoru prohlásil, že kdyby měl někdy jednu ze svých písní zahrát Bohu, vybral by si Let Love Rule. Starej pardál rozsívá tohle poselství na každém koncertu a fakt je ten, že titulní písni jeho debutového alba je letos dvacet let.

Lenny připravil jubilejní edici své první desky. I proto se „boží" písnička v dubnu dočkala exkluzivního remixu od pařížského dua Justice, které si dalo za úkol přizpůsobit tuhle hippísárnu tanečnímu parketu. Téměř s půlročním odstupem má premiéru také vtipně titulkový klip v režii Keitha Schofielda, který si zakládá na precizně dotažených vizuálních hříčkách.

Let Love Rule v sobě chová podobně nápaditou až reklamní poťouchlost jako Move od CSS, Be the One od The Ting Tings nebo Dusk Till Dawn od Ladyhawke.

Stájová kolegyně Justice z labelu Ed Banger, rapperka Uffie, která před lety přitáhla do Paříže, aby se tu stala hostující múzou buď u zmíněných Justice nebo Mr. Oizo, chystá na začátek roku 2010 vydání vlastního debutu.

Ačkoli její singl Pop the Glock vyšel už před třemi lety, nyní se dočkal klipu a rozbíhá promo kampaň. Bloghouseové scéně se sice už taky nedaří tak jako v posledních letech, ale šéf Ed Bangeru Pedro Winter si pochvaluje, že je dobře, že nic neuspěchali. Kromě obvyklých podezřelých jako SebastiAn a Mr. Oizo se na debutu Sex Dreams and Denim Jeans objeví jako host i producentská hvězda Pharrell Williams.

Video, které připomíná listovačku lifestyleovým časopisem, natočila Nathalie Canguilhem.

Dalším singlem od rockového super-propojení White Stripes, The Kills a Queens of The Stone Age - The Dead Weather - se stala skladba I Cut Like a Buffalo. Jack White ji nejen napsal, ale režíroval i klip, v němž mu sekundují břišní tanečnice s noži, tanečnice hula hop v šedesátkové stylizaci i vycpaná bizoní hlava. Jeho kostým zase potvrzuje, že přezdívku „koblihový Zorro" si od Oasis vysloužil zcela oprávněně. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Čtvrté album dánského dua The Raveonettes In and Out of Control zůstává stylově u tradiční směsi Jesus & Mary Chain, Velvet Undergound a „zdi zvuků" Phila Spectora. Sune Rose Wagner a Sharin Foo vděčí za popularitu hlavně tomu, že si jich v počátcích kariéry všiml na SPOT festivalu v Aarhusu David Fricke z Rolling Stoneu a napsal o nich nadšenou recenzi.

Sahrin Foo se záhy začala s účesem od Vidala Sassoona vyhrávat ankety o nejvíc sexy zpěvačku a Raveonettes vyrostli v jednu z nejznámějších dánských kapel. Idylicky dovolenkový klip pro nový singl Last Dance natočil Matthew Lessner.

Zatímco v předchozím kusu Stillness Is the Move pro folkrockové Dirty Projectors přenesl r'n'b estetiku a choreografii do vermontských lesů, tentokrát těžil z kouzla zadních ateliérových projekcí.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy