Klip režírovaný Heathem Ledgerem vyjde ještě letos

Pavel Turek, tur
20. 3. 2009 10:45
Kapela Modest Mouse dokončuje hercovo poslední dílo
Heath Ledger na loňském předávání Oscarů, kdy byl nominován v herecké kategorii za film Zkrocená hora. Zlatou sošku nakonec nezískal.
Heath Ledger na loňském předávání Oscarů, kdy byl nominován v herecké kategorii za film Zkrocená hora. Zlatou sošku nakonec nezískal. | Foto: Reuters

Los Angeles - Kromě roztočeného filmu s Terry Gilliamem za sebou australský herec nechal i klip, který režíroval pro americké indie rockové Modest Mouse.

Ovšem stejně jako se mu po smrti povedlo vyhrát Oscara a Terry Gilliam si poradil s dokončením Imaginaria  dr. Parnasse, také video ke skladbě King Rat se ještě letos dostane na veřejnost. Ve středu to potvrdila mluvčí kapely s tím, že frontman Isaac Brock v těchto dnech dohlíží na poslední úpravy klipu.

Ledger si pro svoje záměry vybral skladbu, která vyšla jako bonus na zatím nejúspěšnějším albu Modest Mouse: We Were Dead Before the Ship Even Sank. To záhy po uvedení na trh v roce 2007 vylétlo na první místo žebříčku Billboard a dobře si vedl i singl Dashboard.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Poslední film Heatha Ledgera nemá distributora
Bob Dylan je člověk bez tváře, říká film o něm

"Heath a já máme společného přítele, a když jsme byli v Austrálii, tak jsme si - moje snoubenka a pár členů kapely - spolu s ním a jeho rodinou vyjeli na lodi, " popisoval svoje první setkání s hercem Isaac Brock v rozhovoru pro VH1 v roce 2007. "Měli jsme nápad, o kterém jsem si myslel, že zapadl, ale Heath po čase napsal e-mail, že se chce pustit do natáčení."

Video ke skladbě King Rat by mělo obsahovat také animace od Terryho Gilliama. Pro Ledgera, který si plánoval podvojnou dráhu herce a režiséra ve stylu Seana Penna, to nebyl první klip. Již předtím spolupracoval s Benem Harperem na singlu Morning Yearning a plánoval, že se pustí do celovečerního snímku inspirovaného osudy britského písničkáře Nicka Drakea, k jehož písni Black Eyed Dog také natočil vlastní vizuální interpretaci.

Shodou tragických okolností bylo pro Ledgera toto téma více než symbolické, neboť britský folkař Drake zemřel v roce 1974 na předávkování antidepresivy ve věku 26 let. 

Modest Mouse
Modest Mouse | Foto: Wendy Lynch

"Jsem přímo posedlý Drakeovým příběhem, sleduji ho už nějakou dobu a doufám, že jej jednou budu moct vyprávět," prohlásil Ledger při tiskové konferenci v Benátkách během uvedení jiného životopisného filmu - koláže o Bobu Dylanovi I'm Not There. 

Kromě Modest Mouse by letos měl mít premiéru další - a už snad opravdu poslední - Ledgerův  klip, který natočil pro australskou indie-bluesmanku (jak se sama popisuje) Grace Woodroofe. Jde o coververzi Quicksand od Davida Bowieho.

Zároveň s dokončováním videoklipu Modest Mouse ještě plánují v srpnu vydat EP s novým materiálem pod názvem No-One's First and You're Next.

 

Právě se děje

Další zprávy