Kapela Mandrage po turné přestane koncertovat, zpěvák má zdravotní problémy

ČTK ČTK
9. 1. 2020 11:38
Po turné nazvaném Dlouhej únor, které zahájí 1. února v pražském Foru Karlín, plzeňská skupina Mandrage na neurčitou dobu přeruší svou činnost. Důvodem jsou osobní problémy frontmana Víta Starého. Koncertní šňůra navazuje na novou desku Mandrage Vidím to růžově, která vyšla loni v prosinci.
Vít Starý (Mandrage)
Vít Starý (Mandrage) | Foto: ČTK

"Bude potřebovat nějaký čas a pomoc, aby to zvládl. Jako kapela tak v tuto chvíli nejsme schopni nikomu nic slíbit. Můžeme však slíbit Víťovi, že ho neopustíme a uděláme vše pro to, aby mu bylo lépe," uvedli spoluhráči.

V hudebním zákulisí se podle agentury ČTK objevily informace, že za zdravotními problémy třicetiletého zpěváka Starého jsou drogy.

Na turné by Mandrage vedle Fora Karlín měli zahrát ve velkých sálech v Brně, Hradci Králové, Liberci, Českých Budějovicích a Plzni. Série koncertů končí 29. února v Ostravě. Na turné vyrazí společně se zpěvákem Sebastianem.

Mandrage na scéně působí od roku 2001, kdy se sešli první členové zpěvák Vít Starý a bubeník Vorda. Plzeňská pětice na pozdějších albech podle hudebních novinářů nabízí vyzrálejší kytarový pop než na svém debutu, který pod názvem Přišli jsme si pro vaše děti vyšel roku 2007. O pět let později se jejich píseň Šrouby a matice stala nejhranější skladbou v popových rádiích.

Šrouby a matice, devět let starý hit Mandrage. | Video: Universal Music
 

Právě se děje

Další zprávy