Kabát prodal 35 tisíc desek, kritizuje žebříček IFPI

ČTK ČTK
16. 6. 2015 16:32
Hitparádu prodejnosti alb vede kapela Kryštof, Kabát považuje údaje IFPI za zavádějící.
Kabát - Do pekla / Do nebe
Kabát - Do pekla / Do nebe | Foto: archiv Kabát

Praha – Album skupiny Kryštof Srdcebeat je stále na vedoucím místě tuzemské hitparády, stejně tak zůstává na druhé pozici novinka skupiny Kabát Do pekla/do nebe, informovala IFPI.

Manažer kapely Kabát Radek Havlíček však žebříček IFPI považuje za 'ne zcela objektivní a zavádějící', protože je sestaven na základě hlášení jen několika vybraných prodejen. Srdcebeat vévodí také žebříčku tuzemské pobočky největšího hudebního internetového obchodu na světě iTunes.

"Skupina Kabát s prodejem alba začala 23. května, ovšem první měsíc exkluzivně pouze v síti prodejen Tesco, kde zatím zaznamenala přibližně 35 tisíc prodaných nosičů. Do žebříčku IFPI jsme zasáhli díky přeprodejům, kdy si prodejci nakoupili album v Tesku, a poté za vyšší cenu prodali ve svých obchodech," řekl ČTK Havlíček.

Zdůraznil, že po dobu jednoho měsíce je album Kabátu Do pekla/do nebe možno oficiálně zakoupit jen v Tesku nebo na koncertech právě probíhajícího turné. "Za této situace je druhé místo v prodejní hitparádě IFPI obdivuhodným úspěchem," dodal.

Na rozdíl od žebříčku fyzických nosičů nefiguruje Kabát v první desítce hitparády iTunes. V obou hitparádách se objevuje vedle Kryštofa deska Sol Invictus kapely Faith No More, nové album Drones britských Muse, Monkey Business a jejich Sex And Sport? Never!, David Koller s nahrávkou ČeskosLOVEnsko a slovenský rapper Majk Spirit s projektem Y White.

 

Právě se děje

Další zprávy