Kapela Elán odehraje poslední turné pod širým nebem. Jsou obrovské klimatické změny, říká

ČTK ČTK
4. 4. 2017 13:44
Slovenská kapela Elán odehraje v Česku čtyři koncerty v rámci turné pod širým nebem, a následně plánuje koncertovat pouze v klubech a halách. Skupina se zároveň připravuje na oslavy 50 let své existence.
Jožo Ráž (Elán)
Jožo Ráž (Elán) | Foto: ČTK

V zahradách středočeského zámku Loučeň se 6. července uskuteční akustický koncert slovenské skupiny Elán. Pořadatelé ho pro velký zájem publika přidali v rámci turné koncertů pod širým nebem, o kterém kapela tvrdí, že je posledním.

V koncertních halách ale plánuje kapela vystupovat dál, připravuje plány koncertů na rok 2018, kdy oslaví 50 let svého hraní.

Kapela se zpěvákem Jožo Rážem zahraje na oslavu desetiletého výročí otevření zámku pro veřejnost. Zahraje prý řadu starých a oblíbených písní, ale i nové skladby. Koncert v Loučni je čtvrtým, přidaným ke třem koncertům Open Air Tour 2017. To je prý posledním turné pod širým nebem. "Jsou obrovské klimatické změny," říká kapela, proč je venkovní turné posledním.

V rámci turné Živých nás nedostanú se zastaví v červnu v Mikulově a Českých Budějovicích a v září v Plzni. "Mám rád oboje hraní stejně, miluju své publikum. Menší koncerty jsou komornější, vidíme lidem do očí a komunikujeme s nimi, monstrkoncerty jsou velké věci, tam nevidím nic než jen světla a obrovský zvuk, takže s lidmi moc kontakt nemám. Ale když řeknu: plačte, 50 tisíc lidí pláče, když řeknu: zpívejte, 50 tisíc lidí zpívá. To je šílené. To je výborné," řekl ČTK frontman kapely Ráž.

Loňské turné po halách vzniklo k připomínce 30 let od vydání patrně nejznámější desky skupiny nazvané Hodina slovenčiny, kapela se zastavila v devíti českých městech. Oslavu půlstoletí svého hraní ještě Ráž nechce specifikovat, řekl jen, že bude velkolepá.

Kapela by měla připravit podle něj asi čtyři koncerty na Slovensku a pět v Čechách. Uvažuje prý také o zahraničních hostech.

 

Právě se děje

Další zprávy