Budu prezidentem, potvrdil Kanye West. Ještě předtím chce designovat nábytek pro firmu IKEA

pej
2. 8. 2016 15:14
Kanye West se chce věnovat navrhování interiéru a nábytku pro mladé, spolupracoval by rád s firmou IKEA. Zároveň potvrdil, že se v roce 2020 hodlá stát americkým prezidentem.
Kanye West.
Kanye West. | Foto: ČTK

Americký rapper Kanye West v rozhovoru pro BBC Radio 1 odkryl své plány do budoucnosti. Například potvrdil, že se chce se stát americkým prezidentem. Hovořil i o své touze navrhovat nábytek pro švédskou firmu IKEA.  

West poprvé svůj záměr stát se hlavou USA oznámil loni v srpnu během předávání cen MTV, odkud si odnesl zvláštní cenu Michaela Jacksona za přínos popkultuře.

"Jak už víte, rozhodl jsem kandidovat v roce 2020 na prezidenta," hřímal z pódia. Všichni přítomní tehdy jeho projev odměnili potleskem.

Americká média jeho projev zlehčovala, West se totiž přiznal k tomu, že se před ním posilnil marihuanou. Za svým prohlášením si stojí i dnes. 

"Jestli je tady něco, co bych za svého života mohl změnit, budu se o to snažit," uvedl.

Do politiky chce vnést především lidskost a pravdu. Mluvil rovněž o současné politické situaci ve Spojených státech. Zmínil především sérii přestřelek tamních policistů s neozbrojenými černochy. 

"Jsme neteční k pětistovce dětí, které jsou v Chicagu zabity během jediného roku. Stejně tak neřešíme sedm případů z počátku července, kdy policisté stříleli na neozbrojené lidi," kritizoval West. 

V rozhovoru došlo i na jeho loňské vystoupení na festivalu v Glastonbury, kontroverzní klip Famous nebo touhu pracovat pro švédskou nábytkářskou firmu IKEA.

"Musím pracovat pro firmu IKEA a dělat pro ně interiérový design," uvedl. Ze všeho nejraději by se věnoval navrhování interiérů a nábytků pro mladé. Vedení firmy se dosud k možné spolupráci s muzikantem nevyjádřilo.

 

Právě se děje

Další zprávy