Kanye West zrušil turné a odvezla ho záchranka. Je totálně vyčerpaný, tvrdí jeho tchyně

pv
22. 11. 2016 10:27
Pouhých pár hodin poté, co zrušil zbytek svého turné, byl americký raper Kanye West převezen do nemocnice. Podle zatím neověřených informací je příčinou nejspíše nedostatek spánku a s tím spojené vyčerpání. Zpráva o zrušení zbylých koncertů a hospitalizaci přichází po týdnu bizarních incidentů, během kterého Kanye West nešetřil kontroverzními výroky.
Americký raper Kanye West.
Americký raper Kanye West. | Foto: ČTK

Americký raper Kanye West skončil v pondělí odpoledne v nemocnici na psychiatrickém oddělení. Tam byl převezen ze své vily v Los Angeles, kam mu zatím z neznámého důvodu byli přivoláni záchranáři, informovala televize NBC.

Podle zatím neověřených zpráv je příčinou nejspíše nedostatek spánku a s tím spojené vyčerpání. Zpráva o hospitalizaci přichází poté, co zpěvák předčasně ukončil koncert v Sacramentu a následně zrušil zbytek svého turné Saint Pablo.

Pouhých pár minut před oznámením zpěvákova převozu do nemocnice se ke zrušení jeho turné vyjádřila raperova tchyně Kris Jennerová, podle které byl West z koncertování unavený. “Je opravdu vyčerpaný. Má za sebou vysilující turné a nutně si potřebuje odpočinout,” uvedla na plese v New Yorku. Tam se měla ukázat i zpěvákova manželka Kim Kardashian, nejspíše kvůli převozu do nemocnice však nedorazila.

Zrušené koncerty

Magazín Billboard odhaduje, že Kanye West musí vrátit divákům, kteří měli na plánované koncerty lístky, asi 27 milionů dolarů (téměř 687 milionů Kč). Kvůli zrušenému turné prý pocítí velké ztráty.

Zpráva o zrušení zbylých koncertů a hospitalizaci přichází po týdnu bizarních incidentů, během kterého Kanye West nešetřil kontroverzními výroky. Ve čtvrtek nejprve prohlásil, že v prezidentských volbách nevolil, ale kdyby šel volit, podpořil by Donalda Trumpa.

Během víkendového vystoupení v Sacramentu pak dorazil s devadesátiminutovým zpožděním a místo muziky využil pódium k otevřené kritice Hillary Clintonové, Marka Zuckerberga, rádií nebo zpěvačky Beyoncé. Sám se přitom přirovnal právě k novému americkému prezidentovi Trumpovi.

 

Právě se děje

Další zprávy