Kanye West odešel z koncertu. Kritizoval Clintonovou i Facebook a podpořil Trumpa

Kultura Kultura
21. 11. 2016 16:59
Kanye West se při koncertu v americkém Sacramentu místo rapování pustil do kritiky Hillary Clintonové, amerických rádií i zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga. Po půl hodině pak odešel z pódia a vystoupení ukončil. Pořadatelé návštěvníkům slíbili, že jim vrátí vstupné.
Kanye West na pódiu v Sacramentu | Video: YouTube

Byl to koncert, na který fanoušci amerického rapera jen tak nezapomenou. Kanye West během víkendového vystoupení v Sacramentu dorazil s devadesátiminutovým zpožděním a místo muziky využil pódium k otevřené kritice Hillary Clintonové, Marka Zuckerberga, rádií nebo zpěvačky Beyoncé. Sám se přitom přirovnal k Donaldu Trumpovi. Píše o tom web deníku The Guardian.

„Máte pocit, že jste se v životě ztratili? Všichni vám lžou. Lže vám Google a pravdu nemluví ani Facebook,“ hřímal West z pódia.

Opřel se do dramaturgie hudebních rádií, která podle něj nedávají dostatečný prostor šikovným muzikantům jako Kid Cudi nebo Frank Ocean. Své si vyslechla i Beyoncé, kterou muzikant osočil z toho, že vystoupila na hudebních cenách MTV pod podmínkou, že vyhraje místo Westa cenu za video roku.

Velkou část svého proslovu raper věnoval zakladateli Facebooku, po kterém přes Twitter v minulosti požadoval 53 milionů, a Hillary Clintonové. A došlo i na Obamu. „Nemohl udělat Ameriku znovu skvělou, protože nemohl být tím, kým je. Černoši byli vždycky otroci. Obama musel být perfektní. Ale tím, že jste perfektní, věci nezměníte,“ řekl West.

Kanye West zažívá náročný týden, po kuriózním vystoupení v Sacramentu zrušil koncert v Los Angeles. Ještě před tím si po show v San José vyslechl kritiku, když se přiznal, že v prezidentských volbách nevolil, ale kdyby se voleb zúčastnil, podpořil by Donalda Trumpa.

Kanye West - All Day (Live At The 2015 BRIT Awards) | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy