Jonny Greenwood vydává soundtrack k filmu The Master

Kultura Kultura
15. 8. 2012 12:27
Kytarista Radiohead složil hudbu k filmu o charismatickém sektáři
Jonny Greenwood
Jonny Greenwood | Foto: Profimédia

Praha - Jonny Greenwood, kytarista kapely Radiohead známý svými výlety do soudobé vážné hudby, vytvořil soundtrack k očekávanému filmu Paula T. Andersona The Master. Na CD vyjde 11. září, tedy tři dny před oficiálním představením snímku na filmovém festivalu v Benátkách.

Greenwood složil jedenáct skladeb, z nichž šest interpretuje  London Contemporary Orchestra, ovšem na disku se budou nacházet také starší kusy od Elly Fitzgerald, Joea Stafforda, Madisen Beaty a Helen Forrest. Ti, kteří si soundtrack přeobjednají na serveru Nonesuch, dostanou zadarmo také Greenwoodovu skladbu Application 45 Version 1. Greenwood je například autorem soundtracku k filmové adaptaci Norského dřeva od Haruki Murakamiho.

Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman | Foto: Aktuálně.cz

Paul Thomas Anderson natočil například drama Gambler, Opilí láskou a především oscarové Až na krev, kde s ním poprvé spolupracoval Greenwood.

Jeho nejnovější dílo nás zavede do USA v 50. letech, kde charismatický Lancester Dodd (Philip Seymour Hoffman) zakládá rostoucí náboženské hnutí. Jeho pravá ruka, dříve problémový chlapec Freddie Quell (Joaquin Phoenix), začne zanedlouho pochybovat o svém mistrovi. Představitelé Scientologické církve byli údajně znepokojeni podobnostmi mezi postavou Dodda a zakladatelem jejich učení Ronem L. Hubbardem.

V dalších rolích budou se ve filmu objeví Amy Adams, Laura Dern, Ambyr Childers a další.


    

 

Právě se děje

Další zprávy