J.Lo míří do Prahy. Zachraňuje ji uštěkaný Pitbull

Kultura Kultura
22. 5. 2012 18:25
Jennifer Lopez vystoupí 26. října v O2 aréně
American Music Awards - Jennifer Lopez
American Music Awards - Jennifer Lopez | Foto: Reuters

Praha - Latin popová celebrita Jennifer Lopezová vyráží na premiérové světové turné a v jeho rámci vystoupí také 26. října v pražské O2 aréně. Dvaačtyřicetiletá zpěvačka a herečka, kterou časopis Forbes nedávno zařadil mezi současné nejvlivnější celebrity, koncertní šňůru nazvala Dance Again podle stejnojmenného aktuálního singlu.

V něm Američanka, která se v druhém tisíciletí stala tváří řady nevýrazných romantických komedií, spojila síly s rapperem a producentem Pitbullem. Jeho angažování mělo hvězdě s latinskoamerickými kořeny pomoci udržet krok s rytmem současné pop music, kterou zpěvačka s loňskou deskou Love? nebyla schopna zachytit.

American Music Awards - Jennifer Lopez
American Music Awards - Jennifer Lopez | Foto: Reuters

V prodejním žebříčku Billboard totiž nahrávka debutovala „až" na pátém místě a s dalšími týdny se vcelku rychle propadala. U kritiky také příliš neobstála a v hodnocení recenzního agregátoru Metacritic dosáhla na 46 procent, přičemž čest jí uchránila ještě vcelku mírná mainstreamová média. Většina jich J.Lo vytkla mizerný zpěv a texty, vyloženě spokojenost nevládla ani v případě tanečních předpokladů desky.

V symbolicky nazvaném singlu Dance Again tak zpěvačka vsadila na uštěkaného rapera Pitbulla, s nímž spolupracovala už na úvodní skladbě desky Love? nazvané On the Floor, a svůdný videoklip s množstvím polonahých těl. Skladba se nicméně neprocpala ani mezi amerických top ten.

J.Lo se tak na očích musí držet také účinkováním v talentové soutěži American Idol a pro americkou část turné si přizvala další někdejší hvězdu, španělského zpěváka Enrique Iglesiase.

Jennifer Lynn Lopezová, jak zní celé jméno celebrity, se zpěvu a tanci věnuje už od sedmi let, kdy vystupovala na různých školních představeních. První výraznější filmovou roli dostala v dramatu Moje rodina z roku 1995 a průlom přišel o dva roky s biografickým snímkem Selena o zpěvačce Seleny Quintillany Perezové zavražděné vlastním fanouškem.

Později ztvárnila hlavní ženské role ve filmech Zakázané ovoce, Svatby podle Mary nebo Krásná pokojská. Za účinkování ve snímku Policajtka inkasovala devět milionů dolarů a stala se nejlépe placenou latinskoamerickou herečkou.

Pěvecký debut s názvem On the 6 vyšel v roce 1999, sklidil obrovský úspěch a stal se několikanásobně platinovým. V roce 2001, při vyhlašování cen MTV Europe Music Awards, obdržela titul nejlepší zpěvačka.

Vstupenky v cenách 1190 korun a výše budou v prodeji na terminálech Sazka od 25. května, předchozí rezervace je možná na webu www.sazkaticket.cz.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy