Jana Kirschner vyrazí na podzimní turné Takmer sólo. Chci se vrátit k sobě a k písničkám, říká

ČTK ČTK
9. 8. 2016 11:11
Slovenská zpěvačka Jana Kirschner se tuzemským posluchačům představí na podzimním turné s názvem Takmer sólo. Na sérii koncertů, kterou zahájí 23. října v Klicperově divadle v Hradci Králové, oslaví své dvacetileté působení na české a slovenské hudební scéně.
Jana Kirschner.
Jana Kirschner. | Foto: ČTK

Zpěvačka Jana Kirschner na svém podzimním českém turné, které začne 23. října v Hradci Králové, představí své největší hity.

Zazní například V cudzom meste, Líška, Modrá, Pokoj v duši, Na čiernom koni, písně z alba Krajina Rovina i z projektu Moruša a také některé skladby známé ze spolupráce s Petrem Hapkou a Michalem Horáčkem.

Zpěvačka a skladatelka zahraje v komorní sestavě ve vybraných českých a moravských divadlech. Během turné, které skončí 1. listopadu v Mladé Boleslavi, vystoupí v Olomouci, Hranicích na Moravě, ve Znojmě, Valašském Meziříčí, Ostravě, Příbrami a v Praze.

"Chtěla jsem se vrátit k sobě, ke svým písničkám a představit je tak, jak jsem je doopravdy složila. Ráda bych vyprávěla lidem více o tom, jak vznikaly, jak mě zformovaly a jak ovlivnily moji muzikantskou i lidskou cestu. Už název turné napovídá, že půjde o úplně jiný projekt, než byl ten předchozí Moruša. Tentokrát mě lidé uvidí téměř sólo," uvedla bez dalších podrobností Kirschner.

Rodačka z Martina své první eponymní album vydala v roce 1996. O rok později ji slovenská Hudební akademie ocenila titulem Objev roku. V roce 2000 se prosadila na českém trhu deskou V cudzom meste.

Její album Moruša: Biela z roku 2014 se stalo jedním z nejprodávanějších jak na Slovensku, tak i v Česku. Úspěch mělo i pokračování projektu s názvem Moruša: Čierna.

 

Právě se děje

Další zprávy