Jack White chce získat zápis v Guinessově knize rekordů

Kultura Kultura
4. 4. 2014 15:56
Při Record Store Day chce bývalý frontman White Stripes nahrát i vydat sedmipalcový vinyl s titulním songem z jeho nového alba Lazaretto.
Poslechněte si song High Ball Stepper z alba Lazaretto.

Nashville, Praha - Jack White se chce s prvním singlem z druhé sólové desky zapsat do Guinessovy knihy rekordů. Ex-frontman kapely White Stripes má plán, jak nejrychleji nahrát a vydat titulní song ze své nové desky Lazaretto.

Při letošním Record Store Day (19. dubna) nahraje na pódiu svého studia Third Man Records v Nashvillu song Lazaretto přímo na pásku a jeho asistenti si pospíší s "masterem" do lisovny United Recor Pressing vzdálené asi dva kilometry. Na obal také vzniknou fotografie přímo na místě.

Výsledkem by měla být limitovaná edice sedmipalcového vinylu, kterou si můžou fanoušci ve stejný den až do půlnoci přímo ve studiu Third Man i koupit. Živou nahrávku pak bude obsahovat i Whiteovo album, které vyjde 9. června.

V současné době rekord drží švýcarské dechovkové trio Vollgas Kompanie, které za den dokázalo nahrát i vydat celé album, ne jen singl jako Jack White...

 

Právě se děje

Další zprávy