Indy a Wich si na léto spakovali karavan

Pavel Turek
15. 8. 2007 9:00
Natáčí se první české hihopové DVD
Foto: Mad Drum

Praha - Koupí ojetého karavanu v jednom z pražských bazarů začalo natáčení tour dokumentu, který vyjde na podzim jako příloha časopisu Bbarák. Zaznamená putování dua Indy & Wich nabitou festivalovou sezonou.

"Plán na natáčení DVD jsem dostali už asi před dvěma lety, ale tehdy nebyly peníze, pak jsme zase měli hoňky s deskou, takže to vyšlo až na letošní léto. A jelikož se v Čechách i na Slovensku sešlo hodně festivalů, rozhodli jsme si pořídit karavan a využít ho na přesuny, nocleh, hraní her," objasňuje rapper Indy.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Obytnou dodávku nejprve přestříkal respektovaný graffitti týpek tvořící pod nickem Point, pak už nic nebránilo vydat se na cestu. "Nebude to klasické koncertní DVD, které propaguje hudbu, ale spíš dokument s dějovou linkou. Chceme fanouškům představit, jak Indy a Wich fungují, ukázat přesuny, vtipkování v autě, příjezd na festival, čas před koncertem, zvukovka, backstage. Jde víc o zážitek. Předvést, jaký jsme nomádi," rozvíjí scénář Indy.

Foto: Indy a Wich

Indy & Wich mají za sebou dvě úspěšná alba - My3 a Hádej kdo. Za obě byli nominováni na cenu Anděl. Nový dokument, který režíruje Michal Dvořák (klipy pro PSH, Oriona a Kontrafakt), shrne koncertní vystoupení na 8 až 9 festivalech.

Túra vyvrcholí 24. 8. vystoupením na Hip Hop Kempu v Hradci Králové. Jako speciální bonus bude zařazen klip na fungl nový singl, který se neobjeví na žádném jiném nosiči. 

Přítomnost kamery v karavanu, ztráta soukromí, by mohla svádět k větší sebekontrole a ukazování se v lepším světle. "Klademe důraz na spontaneitu. Ale je fakt, že když ti někdo vleze do karavanu s kamerou a ty seš tam v trenkách, reaguješ jinak, než kdyby ti tam vtrhla třeba máma."

A jak si kapela zatím pochvaluje přesuny ve vlastním karavanu?  "Už teď ti můžu říct, že je nám malej."

 

Právě se děje

Další zprávy