Jiří Pavlica s Hradišťanem vydává album, které odráží civilní pojetí Vánoc

ČTK ČTK
30. 11. 2017 9:10
Brněnské vydavatelství Indies Scope vydává vánoční album Jiřího Pavlici a Hradiš'tanu, na němž je i pět nikdy nevydaných skladeb. K vydání se chystá i komplet tvorba méně známého písničkáře Jakuba Nohy.
Jiří Pavlica z Hradišťanu.
Jiří Pavlica z Hradišťanu. | Foto: Archiv Hradišťanu

Brněnské vydavatelství Indies Scope vydává nové album Jiřího Pavlici a Hradišťanu s vánoční tematikou Pozdraveno budiž světlo.

Kromě známých skladeb obsahuje nahrávka i pět nikdy nevydaných nahrávek Hradišťanu. "Album začíná zhudebněným úryvkem biblického textu evangelia sv. Jana, na něj pak navazují písně, ve kterých se odráží současné, často civilní vnímání Vánoc," píše v průvodním slovu k desce Pavlica.

"Věřím, že v každé z uvedených skladeb je zakódován alespoň malý kousek světla, které ve tmě svítí, tma jej nepohltí a osvěcuje každého člověka."

Nejprodávanější deskou vydavatelství je album O slunovratu právě skupiny Hradišťan z roku 1999, které vyšlo v nákladu 10 tisíc kusů. Také komerčně nejúspěšnější deskou roku 2014 byla nahrávka Hradišťanu. Alba Vteřiny křehké se prodalo přibližně 5500 kusů.

Na loňské rozsáhlé ohlédnutí za dílem písničkáře Oldřicha Janoty v podobě archivního kompletu na osmi CD naváže vydavatelství na konci prosince dvěma boxy s celkem osmi alby písničkáře Jakuba Nohy.

"Přemýšlel jsem, kdo by si takový retrospektivní box zasloužil. A zjistil jsem, že Merta, Hutka nebo Třešňák mají všechno vydané, tak jsem posbíral koncertní nahrávky Nohy," podotkl Páleš, který říká, že vydává pouze alba skupin, které má rád a jejichž hudba se mu líbí. 

 

Právě se děje

Další zprávy