Iggyho Popa u Stooges nahradí Jello Biafra a Mark Lanegan

Kultura Kultura
11. 3. 2014 15:14
Kapela The Stooges chystá nahrávku písní ze sedmdesátých let s novými vokalisty. Iggy Pop s tím prý nemá problém.
James Williamson (vlevo), Iggy Pop a Scott Asheton. Stooges se nyní obejdou bez Popa.
James Williamson (vlevo), Iggy Pop a Scott Asheton. Stooges se nyní obejdou bez Popa. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Kapela Stooges se vydá do studia bez Iggyho Popa. Pod vedením kytaristy Jamese Williamsona vznikne album RE-Licked, které bude obsahovat předělávky songů ze sedmdesátých let s novými vokalisty. Popa nahradí Jello Biafra, Mark Lanegan, Ariel Pink and Carolyn Wonderland.

"Iggy mi dal své požehnání a popřál mi úspěch," řekl Williamson časopisu Rolling Stone. "Ale určitě je to "hořká pilulka", když vaše kapela znovu nahrává vaše písně a vy u toho nejste."

Iggy Pop a The Stooges: Raw Power (Live). Podívejte se na záznam z loňského turné.
Iggy Pop a The Stooges: Raw Power (Live). Podívejte se na záznam z loňského turné.

"To prohlášení o "hořké pilulce" zní trochu pasivně-agresivně vůči mně," odpověděl Pop. "Ale já s tím nemám nejmenší problém... Kluci jsou stále mí přátelé a ... jsem rád, že jim někdo platí, že pracují jako hudebníci, oni potřebují hrát."

Album Re-Licked vyjde ještě letos, zřejmě na podzim. Na jeho vydání už 19. dubna při letošním Record Store Day upozorní singl pod Williamsonovým jménem.

Všechny písně napsal Pop s Williamsonem v letech 1973-74 v době vzniku alba Raw Power. Původně měly vyjít u vydavatelství Columbia, s nímž tehdy Stooges měli smlouvu. Ne její obnovu ale už nedošlo, takže materiál nikdy nevyšel.

Kapela Stooges se po loňské desce Ready to Die a koncertní šňůře loni v září "uložila ke spánku". Přesto Willliamson doufá, že se znovu vydají i s Iggym Popem na turné v roce 2015.

"V našem věku ale nikdy nevíte," řekl Williamson. "Je spousta věcí, které se můžou stát... Doufám, že Iggy zachovává svůj pozitivní postoj."

 

Právě se děje

Další zprávy