Hrady CZ lákají na Kluse, Chinaski i prohlídky památek

ČTK ČTK
24. 7. 2015 14:35
Putovní festival Hrady CZ pokračuje tento víkend na Kunětické hoře a příští víkend na hradě Švihov. Nabídne koncerty Tomáše Kluse, Chinaski nebo Monkey Business.
Tomáš Klus.
Tomáš Klus. | Foto: Mezi ploty

Praha – Hudební festival Hrady CZ letos rozšířil na dvě pódia i páteční program, letos odstartoval 10. července na středočeském Točníku. Vystoupí na něm například zpěvák Tomáš Klus, kapely Chinaski, Mandrage, No Name, Čechomor, Wanastowi Vjecy, Monkey Business nebo zpěvačka Anna K.

Letošní 11. ročník se koná v areálech u hradů Kunětická hora (24. až 25. července), Švihov (31. července až 1. srpna), Veveří (7. až 8. srpna), Bouzov (14. až 15. srpna), Hradec nad Moravicí (21. až 22. srpna) a Bezděz (28. až 29. srpna).

"Návštěvníkům každoročně nabízíme možnost vidět zdarma v rámci festivalového vstupného prohlídkové trasy na jednotlivých památkách a od loňského roku se snažíme zájemcům přiblížit i další památky v okolí," uvedla mluvčí akce Martina Reková.

Letos poprvé festival nabídne jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů z takzvaných Neobjevených památek, které od loňska propaguje společně s Národním památkovým ústavem.

Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou 'neobjevenou' památku i ve svém regionu. Letos jsou to konkrétně hrad Krakovec, zámek Dačice, zámek Slatiňany, klášter Kladruby, zámek Náměšť nad Oslavou, zámek Kunštát, důl Michal a zámek Grabštejn.

 

Právě se děje

Další zprávy